Naslovna Vijesti Majkić: Incko se upliće gdje mu nije nadležnost

Majkić: Incko se upliće gdje mu nije nadležnost

2

Nadležnost visokog predstavnika u BiH Valentina Incka nije da se miješa u rad akcionarskih društava, jer to bi bilo nezamislivo u njegovoj zemlji, pa tako i u BiH, rekla je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Komentarišući Inckovu izjavu da Savjet za primjenu mira /PIK/ neće sljedeće sedmice razmatrati okončanje supervizije nad distriktom jer RS još nije zakonski obavezana da isporučuje struju Brčko distriktu, Majkić je istakla da će Narodna skupština i Vlada RS provoditi samo odluke koje su donijeli domaći političari.

„Incko se upliće tamo gdje mu nije nadležnost i mnoge od njegovih želja neće biti ispunjene i ako on ovdje ostane sljedećih sto godina“, rekla je Majkić „Glasu Srpske“.

Supervizor za Brčko Rafi Gregorijan najavio je da će već iduće sedmice iskoristiti svoja ovlašćenja i preduzeti konkretne mjere protiv pojedinih zvaničnika „odgovornih za blokiranje izdavanja licence“ distributeru Brčko distriktu u vezi sa nabavkom električne energije.

Ne želeći da precizira ko bi to mogao biti, Gregorijan je podsjetio da je još u decembru prošle godine u razgovoru sa članovima Državne regulatorne komisije za električnu energiju rekao da „ne može proći njihovo odbijanje“ izdavanja licence Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“ i da će takvo ponašanje imati pravne posljedice.

2 KOMENTARI

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version