SHARE

Надлежност високог представника у БиХ Валентина Инцка није да се мијеша у рад акционарских друштава, јер то би било незамисливо у његовој земљи, па тако и у БиХ, рекла је замјеник предсједавајућег Дома народа Парламента БиХ Душанка Мајкић.

Коментаришући Инцкову изјаву да Савјет за примјену мира /ПИК/ неће сљедеће седмице разматрати окончање супервизије над дистриктом јер РС још није законски обавезана да испоручује струју Брчко дистрикту, Мајкић је истакла да ће Народна скупштина и Влада РС проводити само одлуке које су донијели домаћи политичари.

“Инцко се уплиће тамо гдје му није надлежност и многе од његових жеља неће бити испуњене и ако он овдје остане сљедећих сто година”, рекла је Мајкић “Гласу Српске”.

Супервизор за Брчко Рафи Грегоријан најавио је да ће већ идуће седмице искористити своја овлашћења и предузети конкретне мјере против појединих званичника “одговорних за блокирање издавања лиценце” дистрибутеру Брчко дистрикту у вези са набавком електричне енергије.

Не желећи да прецизира ко би то могао бити, Грегоријан је подсјетио да је још у децембру прошле године у разговору са члановима Државне регулаторне комисије за електричну енергију рекао да “не може проћи њихово одбијање” издавања лиценце Јавном предузећу “Комунално Брчко” и да ће такво понашање имати правне посљедице.

SHARE

Оставите одговор