Naslovna Vijesti Kaliniću određen jednomjesečni pritvor

Kaliniću određen jednomjesečni pritvor

0

Pripadniku „zemunskog klana“ Sretku Kaliniću, koji je nedavno ranjen u mafijaškom obračunu u okolini Zagreba, određen je jednomjesečni pritvor u zatvoru Remetinac, jer su u stanu koji je koristio u Hrvatskoj pronađena dva falsifikovana pasoša.

Kalinić je ispitan u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu, gdje se nalazi od ranjavanja, a sudija je donio odluku zbog opasnosti od bjekstva i mogućnosti ponavljanja krivičnog djela.

Tokom dana Kalinić bi trebalo da bude odvezen u pritvor u Remetincu radi rješavanja formalnosti, a zatim u zatvorsku bolnicu, gdje će biti dok se ne oporavi, prenose hrvatski mediji.

Na Kalinića je 8. juna na jezeru u Rakitju pucao Miloš Simović, takođe pripadnik „zemunskog klana“ koga je ubrzo nakon toga uhapsila policija Srbije u blizini Morovića kada je pokušao da iz Hrvatske ilegalno pređe granicu.

Kalinić i Simović su u Srbiji u odsustvu osuđeni na zatvorske kazne od 30 godina zbog ubistva bišeg srpskog premijera Zorana Đinđića 2003. godine, od kada su bili u bjekstvu.

Prema pisanju medija, Kalinić, koji ima i hrvatsko državljanstvo, istražiocima je u bolnici iznio mnogo podataka o ubistvima u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, te u evropskim zemljama kako bi sebi olakšao budući status.

Sabor Hrvatske usvojio je nedavno izmjene Ustava, kojim se omogućava izručenje hrvatskih državljana i na osnovu čega će biti moguće izručenje i Sretka Kalinića, koji je hrvatski državljanin

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version