SHARE

На магистралном путу Бијељина – Зворник у насељу Јања обустављен је саобраћај због воде на коловозу, а као алтернативни правац користи се Суво Поље – Модран – Главичице, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.  

У прекиду је саобраћај на регионалним путевима Модрича – Добој, Срнице – Буква и Лончари – Шамац. На снази је обустава саобраћаја за теретна возила на магистралном путу Лончари – Брчко, а путничка саобраћају отежано.

Због одржавања вјерског скупа Свети Иво у Подмилачју данас до 20.00 часова обустављен је саобраћај теретних возила на дионици Јајце – Подмилачје – Бањалука. Теретна возила се преусмјеравају на путни Јајце – Мркоњић Град – Бањалука.

Због овог вјерског празника данас и сутра на подручју Средњобосанског кантона забрањен је превоз експлозивних материја.

На дионици магистралног пута Требиње – Клобук, због санације тунела Ушће – Ластва, од 7.00 до 17.00 часова саобраћа се обилазницом, а радови ће трајати до 23. јуна.

Због санационих радова, саобраћај се одвија једном коловозном траком наизмјенично на магистралном путу кроз Приједор, на магистралном путу Бијељина – Шепак и на регионалним путевима Тукови – Стара Ријека, Површнице – Челићи и Поткозара – Чајниче – Метаљка.

На магистралном путу Брод на Дрини – Шћепан Поље забрањен је саобраћај за теретна возила носивости изнад 12 тона.

Због санације тунела Зворник један и два, на магистралном путу Дрињача – Зворник, саобраћа се наизмјенично једном коловозном траком. У току радног времена три пута се обуставља саобраћај на један час, као и од 22.30 до 1.30 часова сваким радним даном, осим недјеље. Радови ће трајати до 31. октобра.

На магистралном путу Брчко – Доња Буковица, у мјесту Брезово Поље, због санације клизишта саобраћа се једном траком у дужини од 100 метара, а на регионалном путу Укрина – Вијака због одрона се саобраћа обилазницом.

У току је санација тунела Вратар један, два и три на магистралном путу Чемерно – Тјентише, гдје долази до десетоминутних обустава саобраћаја, уз могућност двије једночасовне обуставе.

На магистралном путу Фоча – Гацко у зони клизишта потпуно је обустављен саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере, а за остала возила од 7.00 до 17.00 часова на снази су петнаестоминутне обуставе због радова.

Због радова на рехабилитацији дионица Гацко – Брод на Дрини и Брод на Дрини – Фоча – Устиколина саобраћа се отежано, уз повремене обуставе.

На магистралним путевима Милићи – Зворник, Брод – Оџак, Грачаница – Добој и Тузла – Орашје, на регионалном путу Милићи – Зелени Јадар и на локалном путу Сочковац – Грачаница током дана због деминерских радова повремено се обуставља саобраћај.

Због реконструкције моста у Топчић Пољу на магистралном путу Зеница – Добој возила из правца Добоја се на раскрсници у Топчић Пољу искључују и крећу преко насеља Топчић Поље и Немила. Из правца Зенице, возила масе веће од 2,5 тоне искључују се са магистралног пута код Немиле и крећу се кроз насеља Немила и Топчић Поље, док возила масе до 2,5 тоне испред моста у Топчић Пољу скрећу за насеља Кованићи и Бегов Хан и након тога ка поновном укључењу на магистрални пут.

Због реконструкције моста преко Мокрањске Миљацке саобраћај се на магистралном путу Сумбуловац – Љубогошта преусмјерава на привремену обилазницу и на магистрални пут Сарајево – Пале.

На магистралним путевима Јабланица – Алексин Хан и Доњи Вакуф – Бугојно, те на магистралном путу на подручју Травника, због санационих радова долази до повремених и краткотрајних обустава саобраћаја.

У Српској и Федерацији БиХ саобраћај је на већини путева отежан и успорен, у усјецима су учестали одрони камења и земље на коловоз, а магла мјестимично смањује видљивост.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

SHARE

Оставите одговор