Na magistralnom putu Bijeljina – Zvornik u naselju Janja obustavljen je saobraćaj zbog vode na kolovozu, a kao alternativni pravac koristi se Suvo Polje – Modran – Glavičice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.  

U prekidu je saobraćaj na regionalnim putevima Modriča – Doboj, Srnice – Bukva i Lončari – Šamac. Na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila na magistralnom putu Lončari – Brčko, a putnička saobraćaju otežano.

Zbog održavanja vjerskog skupa Sveti Ivo u Podmilačju danas do 20.00 časova obustavljen je saobraćaj teretnih vozila na dionici Jajce – Podmilačje – Banjaluka. Teretna vozila se preusmjeravaju na putni Jajce – Mrkonjić Grad – Banjaluka.

Zbog ovog vjerskog praznika danas i sutra na području Srednjobosanskog kantona zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Na dionici magistralnog puta Trebinje – Klobuk, zbog sanacije tunela Ušće – Lastva, od 7.00 do 17.00 časova saobraća se obilaznicom, a radovi će trajati do 23. juna.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom naizmjenično na magistralnom putu kroz Prijedor, na magistralnom putu Bijeljina – Šepak i na regionalnim putevima Tukovi – Stara Rijeka, Površnice – Čelići i Potkozara – Čajniče – Metaljka.

Na magistralnom putu Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila nosivosti iznad 12 tona.

Zbog sanacije tunela Zvornik jedan i dva, na magistralnom putu Drinjača – Zvornik, saobraća se naizmjenično jednom kolovoznom trakom. U toku radnog vremena tri puta se obustavlja saobraćaj na jedan čas, kao i od 22.30 do 1.30 časova svakim radnim danom, osim nedjelje. Radovi će trajati do 31. oktobra.

Na magistralnom putu Brčko – Donja Bukovica, u mjestu Brezovo Polje, zbog sanacije klizišta saobraća se jednom trakom u dužini od 100 metara, a na regionalnom putu Ukrina – Vijaka zbog odrona se saobraća obilaznicom.

U toku je sanacija tunela Vratar jedan, dva i tri na magistralnom putu Čemerno – Tjentiše, gdje dolazi do desetominutnih obustava saobraćaja, uz mogućnost dvije jednočasovne obustave.

Na magistralnom putu Foča – Gacko u zoni klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, a za ostala vozila od 7.00 do 17.00 časova na snazi su petnaestominutne obustave zbog radova.

Zbog radova na rehabilitaciji dionica Gacko – Brod na Drini i Brod na Drini – Foča – Ustikolina saobraća se otežano, uz povremene obustave.

Na magistralnim putevima Milići – Zvornik, Brod – Odžak, Gračanica – Doboj i Tuzla – Orašje, na regionalnom putu Milići – Zeleni Jadar i na lokalnom putu Sočkovac – Gračanica tokom dana zbog deminerskih radova povremeno se obustavlja saobraćaj.

Zbog rekonstrukcije mosta u Topčić Polju na magistralnom putu Zenica – Doboj vozila iz pravca Doboja se na raskrsnici u Topčić Polju isključuju i kreću preko naselja Topčić Polje i Nemila. Iz pravca Zenice, vozila mase veće od 2,5 tone isključuju se sa magistralnog puta kod Nemile i kreću se kroz naselja Nemila i Topčić Polje, dok vozila mase do 2,5 tone ispred mosta u Topčić Polju skreću za naselja Kovanići i Begov Han i nakon toga ka ponovnom uključenju na magistralni put.

Zbog rekonstrukcije mosta preko Mokranjske Miljacke saobraćaj se na magistralnom putu Sumbulovac – Ljubogošta preusmjerava na privremenu obilaznicu i na magistralni put Sarajevo – Pale.

Na magistralnim putevima Jablanica – Aleksin Han i Donji Vakuf – Bugojno, te na magistralnom putu na području Travnika, zbog sanacionih radova dolazi do povremenih i kratkotrajnih obustava saobraćaja.

U Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj je na većini puteva otežan i usporen, u usjecima su učestali odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a magla mjestimično smanjuje vidljivost.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ostavi poruku