Američki reper Eminem otkrio da je imao problem sa zavisnošću od lekova za smirenje i da se krajem 2007. godine predozirao, kao i da je pre toga uzimao toliko pilula „da nije mogao ni da ih prebroji“.

Muzičar Eminem ispričao je da je bio toliko zavisan da je krajem 2007. godine umalo umro do prekomerne količine lekova, preneo je magazin OK.

„Zbog svega što sam unosio u organizam, moj prag tolerancije postao je veoma visok. Stigao sam do momenta kada nisam mogao ni da prebrojim koliko sam tableta uzeo“, rekao je reper u intervjuu emisiji Akses Holivud.

Eminem je rekao da je novim albumom „Recovery“ želeo da istraži svoju zavisnost.

„Predozirao sam se 2007. godine, negde oko Božića. Zamalo da umrem“, rekao je tridesetsedmogodišnji muzičar.

„Izvukao sam se, otišao kući i manje od mesec dana kasnije ponovo sam uzimao ogromne količine pilula. Potom sam shvatio zašto sam se predozirao. Uplašio sam se i shvatio da mi je potrebna pomoć i da ne mogu sam to da rešim“.

Na pitanje kako je uspeo da prevaziđe probleme i ostane „čist“, Eminem je objasnio da je to zbog toga jer se umorio od načina na koji je do tada živeo.

„Morao sam da sve sagledam i shvatim da je to bila moja greška. Da preuzmem odgovornost za način na koji sam živeo i prestanem da okrivljujem druge“, rekao je Eminem.

„Najteže je da priznate da imate problem. Niko ne želi da prizna da nema kontrolu nad sopstvenim životom“, zaključio je nagrađivani umetnik.

Ostavi poruku