Direktor Elektroprivrede Republike Srpske /RS/ Branislava Milekić rekla je da će potrošači električne energije u Brčko distriktu od 1. jula plaćati za 38 odsto skuplju struju, ukoliko se realizuje ugovor Komunalog preduzeća Brčko i Elektroprivrede BiH iz Sarajeva.

Ona je rekla da Elektroprivreda RS ima zaključen ugovor sa Brčko distriktom za snabdijevanje električnom energijom do 30. juna, te da je Komunalno preduzeće Brčko zaključilo ugovor sa Elektoprivredom BiH iz Sarajeva od 1. jula do 31. decembra ove godine po cijeni većoj od dosadašnje za 38 odsto.

„U momentu zaključenja ugovora cijena električne energije na osnovu ovog ugovora bila je za 41 odsto veća u odnosu na cijenu po kojoj smo mi zaključili ugovor u decembru 2009. godine, a sadašnja razlika cijene je za 38 odsto veća od one po kojoj smo mi za proteklih šest mjeseci snabdijevali distrikt“, rekla je Milekić novinarima u Banjaluci.

Ona je navela da je cijena po kojoj je Elektroprivreda RS do sada snabdijevala distrikt 7,08 feninga.

Milekićeva kaže da su ukupne količine isporučene električne energije u 2009. godini 272 gigavat časa, te da su isporučene i sve potrebne količine do 30. juna ove godine.

Milekić je istakla da je u stalnoj komunikaciji sa Komunalnim preduzećem Brčko distrikta i načelnikom distrikta, kojem su poslali i pismeni dopis da se do 15. juna izjasne o produženju ugovora, što do sada nije učinjeno.

„Danas je sjednica Skupštine Brčko distrikta i iskreno se nadamo da ćemo nastaviti da snabdijevamo energijom po cijenama koje su sada 38 odsto niže u odnosu na cijene po kojim je spremna da ih snabdijeva `Elektroprivreda BiH`. Ukoliko odluka bude drugačija, mi ćemo riješiti ovaj višak električne energije na drugi način, a građani Brčko distrikta i ostali potrošači će se snabdijevati kako budu morali“, ocijenila je Milekić.

Ostavi poruku