Директор Електропривреде Републике Српске /РС/ Бранислава Милекић рекла је да ће потрошачи електричне енергије у Брчко дистрикту од 1. јула плаћати за 38 одсто скупљу струју, уколико се реализује уговор Комуналог предузећа Брчко и Електропривреде БиХ из Сарајева.

Она је рекла да Електропривреда РС има закључен уговор са Брчко дистриктом за снабдијевање електричном енергијом до 30. јуна, те да је Комунално предузеће Брчко закључило уговор са Електопривредом БиХ из Сарајева од 1. јула до 31. децембра ове године по цијени већој од досадашње за 38 одсто.

„У моменту закључења уговора цијена електричне енергије на основу овог уговора била је за 41 одсто већа у односу на цијену по којој смо ми закључили уговор у децембру 2009. године, а садашња разлика цијене је за 38 одсто већа од оне по којој смо ми за протеклих шест мјесеци снабдијевали дистрикт“, рекла је Милекић новинарима у Бањалуци.

Она је навела да је цијена по којој је Електропривреда РС до сада снабдијевала дистрикт 7,08 фенинга.

Милекићева каже да су укупне количине испоручене електричне енергије у 2009. години 272 гигават часа, те да су испоручене и све потребне количине до 30. јуна ове године.

Милекић је истакла да је у сталној комуникацији са Комуналним предузећем Брчко дистрикта и начелником дистрикта, којем су послали и писмени допис да се до 15. јуна изјасне о продужењу уговора, што до сада није учињено.

„Данас је сједница Скупштине Брчко дистрикта и искрено се надамо да ћемо наставити да снабдијевамо енергијом по цијенама које су сада 38 одсто ниже у односу на цијене по којим је спремна да их снабдијева `Електропривреда БиХ`. Уколико одлука буде другачија, ми ћемо ријешити овај вишак електричне енергије на други начин, а грађани Брчко дистрикта и остали потрошачи ће се снабдијевати како буду морали“, оцијенила је Милекић.

Ostavi poruku