Кризни штаб Цивилне заштите Брчко дистрикта прогласио је ванредно стање одбране од поплава, а локална Влада употријебила је све расположиве ресурсе за спашавање људи и имовине.

Градоначелник Брчког Драган Пајић изјавио је да је под водом више стотина домаћинстава, и да за разлику од првог таласа нема животно угрожених.

„Бројне екипе покушавају да обезбиједе становништво основним потрепштинама“, рекао је новинарима Пајић, који је шеф Кризног штаба, након сједнице Владе.

Шеф Пододјељења за заштиту и спашавање Мићо Симикић каже да је од јутрос накритичније у западном дијелу дистрикта гдје су излиле Тиња и Тека, те у дијеловима Мјесне заједнице Брка, јужно од Брчког.

Он је навео да је магистрални пут Брчко – Лончари пресјечен у Крепшићу, а недалеко од тог мјеста у Дренови и Доњем Вукшићу 29 домаћинстава је потпуно одсјечено водом.

„Још горе стање је у Рашљанима на крајњем југу дистрикта, гдје је пола села потпуно одсјечено од свијета. Тамо је бујица потпуно однијела дио главног сеоског пута“, рекао је Симикић, додајући да су екипе Цивилне заштите на терену.

Шеф Одјељења за јавну безбједност у Влади дистрикта Ермин Џиндић нагласио је да је много локалних путева под водом, а оштећено је и неколико мостова.

„Људи углавном не желе напустити своје куће па смо организовали доставу воде за пиће и других основних потрепштина за најугроженије“, изјавио је Џиндић након повратка из поплављених подручја.

Ostavi poruku