U Britanskoj kraljevskoj arhivi u Londonu pronađen je dokument pod imenom „Draža Mihailović, 17. jul 1946. godine“, što je datum kada je on strijeljan u Beogradu.  Državni sekretar Ministarstva pravde Srbije Slobodan Homen rekao je da, s obzirom na to da je dokument zaštićen, nije bilo moguće otkriti njegovu sadržinu.
List „Blic“ piše da se vjeruje da taj dokument krije podatke o tome gdje je Mihailović sahranjen, ali je dokument pod dvostrukom zaštitom povjerljivosti.

U nekoliko narednih dana Komisija za utvrđivanje istine o pogubljenju Mihailovića zatražiće od Forin ofisa, čiji se pečat nalazi na ovom dokumentu, skidanje oznake tajnosti i Srbija je već dobila uvjeravanja da će to biti i učinjeno.

Prethodno mora biti ispoštovana procedura i Ministarstvo pravde Srbije mora da proslijedi zahtjev. Nakon što stigne zvanična potvrda Forin ofisa, delegacija Komisije za utvrđivanje istine o strijeljanju Mihailovića boraviće još jednom u Londonu s ciljem da se dokument donese u Srbiju.

Dokument je pronašla tročlana delegacija komisije, koja se prije tri dana vratila iz Velike Britanije, gdje su joj na uvid stavljeni svi osim jednog dokumenata Britanskog kraljevskog arhiva, koji čuva i dokumenta britanskih obavještajnih službi.

Ostavi poruku