У Британској краљевској архиви у Лондону пронађен је документ под именом „Дража Михаиловић, 17. јул 1946. године“, што је датум када је он стријељан у Београду.  Државни секретар Министарства правде Србије Слободан Хомен рекао је да, с обзиром на то да је документ заштићен, није било могуће открити његову садржину.
Лист „Блиц“ пише да се вјерује да тај документ крије податке о томе гдје је Михаиловић сахрањен, али је документ под двоструком заштитом повјерљивости.

У неколико наредних дана Комисија за утврђивање истине о погубљењу Михаиловића затражиће од Форин офиса, чији се печат налази на овом документу, скидање ознаке тајности и Србија је већ добила увјеравања да ће то бити и учињено.

Претходно мора бити испоштована процедура и Министарство правде Србије мора да прослиједи захтјев. Након што стигне званична потврда Форин офиса, делегација Комисије за утврђивање истине о стријељању Михаиловића боравиће још једном у Лондону с циљем да се документ донесе у Србију.

Документ је пронашла трочлана делегација комисије, која се прије три дана вратила из Велике Британије, гдје су јој на увид стављени сви осим једног докумената Британског краљевског архива, који чува и документа британских обавјештајних служби.

Ostavi poruku