Stalni član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu glumac Boris Isaković povrijeđen je jutros u eksploziji automobila u Novom Sadu. Iz Kliničkog centra Vojvodine saopšteno je da je Isakovićevo stanje stabilno i da se ne zna zbog čega je eksplodirao automobil kojim je glumac krenuo za Beograd.

Ispod automobila glumca Borisa Isakovića (44) eksplodirala je ručna bomba tipa M-52, saopštila je novosadska policija.

Iz policije podsjećaju da je jutros oko 8.30 časova na parkingu u novosadskom Bulevaru kneza Miloša na Novom Naselju odjeknula eksplozija ispod automobila „Sab“, beogradskih registarskih oznaka, u kome se, u trenutku eksplozije nalazio Isaković.

Policija ističe da je u toku intenzivna istraga koja treba da otkrije sve okolnosti, motive i izvršioca ovog krivičnog djela koje je nadležni tužilac kvalifikovao kao ubistvo u pokušaju.

Isaković je zbrinut u Kliničkom centru Vojvodine.

Portparol Kliničkog centra Ognjen Kelečević rekao je Srni nešto ranije da je Isaković van životne opasnosti i da je smješten na Klininici za abdominalnu, endokrinu i transplantacionu hirurgiju.

„Isaković je primljen s lakim povredmama po telu, nije životno ugrožen, komunicira sa lekarima i sestrama, i pod stalnim je lekarskim nadzorom“, naveo Kelečvić.

Isakovićeva supruga Jelena Đuričić rekla je da je do eksplozije došlo kad je njen muž svojim starim automobilom „Sab“ krenuo u Beograd na probu predstave.

Boris Isaković poznati je novosadski pozorišni, filmski i televizijski glumac, koji je u dosadšnjoj karijeri dobija brojne prestižne nagrade.