Стални члан Српског народног позоришта у Новом Саду глумац Борис Исаковић повријеђен је јутрос у експлозији аутомобила у Новом Саду. Из Клиничког центра Војводине саопштено је да је Исаковићево стање стабилно и да се не зна због чега је експлодирао аутомобил којим је глумац кренуо за Београд.

Испод аутомобила глумца Бориса Исаковића (44) експлодирала је ручна бомба типа М-52, саопштила је новосадска полиција.

Из полиције подсјећају да је јутрос око 8.30 часова на паркингу у новосадском Булевару кнеза Милоша на Новом Насељу одјекнула експлозија испод аутомобила „Саб“, београдских регистарских ознака, у коме се, у тренутку експлозије налазио Исаковић.

Полиција истиче да је у току интензивна истрага која треба да открије све околности, мотиве и извршиоца овог кривичног дјела које је надлежни тужилац квалификовао као убиство у покушају.

Исаковић је збринут у Клиничком центру Војводине.

Портпарол Клиничког центра Огњен Келечевић рекао је Срни нешто раније да је Исаковић ван животне опасности и да је смјештен на Клининици за абдоминалну, ендокрину и трансплантациону хирургију.

„Исаковић је примљен с лаким повредмама по телу, није животно угрожен, комуницира са лекарима и сестрама, и под сталним је лекарским надзором“, навео Келечвић.

Исаковићева супруга Јелена Ђуричић рекла је да је до експлозије дошло кад је њен муж својим старим аутомобилом „Саб“ кренуо у Београд на пробу представе.

Борис Исаковић познати је новосадски позоришни, филмски и телевизијски глумац, који је у досадшњој каријери добија бројне престижне награде.