Горан Петрановић-Ризо, певач бенда „Елвис Џеј-ар Куртовић“, открио је да су Неле Карајлић и Прљави инспектор Блажа гостовали у по једној нумери на албуму у припреми „Кошево зове“.

Певачи Неле Карајлић и Прљави инспектор Блажа гостују на новом, још необјављеном албуму „Кошево зове“ сарајевско-београдског рок састава „Елвис Џеј-ар Куртовић“ (Elvis Jr. Kurtović), саопштио је промотер „Лонг плеј“.

Пред наступ „Елвиса Џеј-ар Куртовића“ 26. јуна на фестивалу „Екс-Ју рок фест“ у Старчеву код Панчева, певач бенда Горан Петрановић-Ризо открио је да су Карајлић и Блажа, односно Игор Блажевић, певали у по једној песми на албуму „Кошево зове“.

Петрановић је рекао да још преговара са потенцијалним издавачима новог ЦД-а, а да ће његов бенд извести „једну или две ствари са ‘Кошево зове'“ на фестивалу у Старчеву, где 26. јуна на стадиону ФК Борац наступају и „Ортодокс Келтси“, „Бајага и инструктори“ и „Лет 3“.

„На концертима радим комбинацију песама ‘Елвиса’ и ‘Забрањеног пушења’, да буде добар угођај. Морамо свирати песме ‘Да Бог да црк’о рокенрол’, ‘Хајле Селасије’, ‘Кад се бабо врати кући’… које људи најбоље знају. Мени је циљ да се концерт претвори у веселицу, да људи певају“, каже Петрановић.

Због спора око имена са оснивачем сарајевског новопримитивистичког састава „Елвис Џи Куртовић“ (Елвис Ј. Куртовић) Мирком Срдићем, Петрановић је одлучио да убудуће за своју верзију бенда, са базом у Београду, користи назив „Елвис Џеј-ар Куртовић“.

Leave a Reply