SHARE

Бивши предсједник Републике Српске (РС) Радован Караџић завршио је данас унакрсно испитивање свједока оптужбе Џона Вилсона прогнозом да ће Србија вечерас на фудбалској утакмици побиједити Аустралију, јавља дописник Срне из Хага.

“Је ли тако да ће бити 3:0 за Србију”, питао је Караџић.

“Вјероватно ће побиједити Срби”, одговорио је Вилсон, пензионисани генерал аустралијске војске и бивши шеф војних посматрача УН у БиХ.

На већину Караџићевих питања током свједочења Вилсон је одговорио са “не знам” или “не сјећам се”.

Свједок је рекао да не зна да су, још прије почетка сукоба у БиХ, Срби побјегли из долине Неретве, нити за било које инциденте у којима су жртве биле Срби.

Вилсон је рекао да не зна ни када је избио рат у БиХ, а за Патриотску лигу “није чуо док то Караџић није поменуо у судници”.

Упитан да ли је знао за два тунела у Сарајеву у којима су муслимани држали заробљене Србе, свједок је рекао да није знао.

На интервенцију судије да је у јучерашњем дијелу исказа помињао да је са Биљаном Плавшић разговарао о тунелу, Вилсон је рекао да “можда говоримо о два различита тунела, а да он мисли на тунел испод аеродрома”.

“Свједок не зна за стотину кључних чињеница, а морао би знати, због функције на којој је био”, указао је Караџић.

“Војни савјетник не мора да зна све чињенице, али мора да зна гдје да их потражи. Нисам знао за сваки детаљ, сваког дана, за двије године колико сам тамо био. Било је много непознаница, сивих зона”, изјавио је Вилсон.

Суђење Караџићу наставља се идуће недјеље, када би Тужилаштво требало да изведе новог свједока.

SHARE

Оставите одговор