SHARE

Припадници Еулекс-а, на основу налога специјалног тужиоца, ухапсили у региону Ђаковице мушкарца осумњиченог за повезаност са ратним злочинима. На основу налога специјалног тужиоца, припадници Еулекс-а ухапсили мушку особу у региону Ђаковице, за којег се сумња да је повезана са ратним злочинима.

Случај се доводи у везу са истрагом ЕУЛЕКС-а која се односи на малтретирање особа држаних у просторијама ОВК-а у северној Албанији за време сукоба 1998-1999. године.

У вези с тим случајем идентификоване су још две осумњичене особе.

Како сазнаје Бета, хапшење је у вези са истрагом која се води против некадашњег команданта ОВК, Сабита Геција, због ратних злочина на територији Албаније, током сукоба на Косову 1998-99. године. Геци је у притвору на Косову.

Према сазнањима Бете, полицијско одељење Еулекса је у Призрену претресло кућу још једне особе због сумње да је почнила исто кривично дело, али за сада нема информација да ли је и та особа ухапшена.

Заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић рекао је агенцији Бета да је хапшење резултат добре сарадње коју српско тужилаштво има са Еулекс полицијом и надлежним институцијама на Косову и Метохији, као и да ће се такве акције наставити.

Почетком маја, на Косову је претресена и кућа Џемшита Краснићија, осумњиченог да је са Гецијем починио ратне злочине над неалбанским становништвом у логору код места Кукеш, на северу Албаније.

SHARE

Оставите одговор