Pripadnici Euleks-a, na osnovu naloga specijalnog tužioca, uhapsili u regionu Đakovice muškarca osumnjičenog za povezanost sa ratnim zločinima. Na osnovu naloga specijalnog tužioca, pripadnici Euleks-a uhapsili mušku osobu u regionu Đakovice, za kojeg se sumnja da je povezana sa ratnim zločinima.

Slučaj se dovodi u vezu sa istragom EULEKS-a koja se odnosi na maltretiranje osoba držanih u prostorijama OVK-a u severnoj Albaniji za vreme sukoba 1998-1999. godine.

U vezi s tim slučajem identifikovane su još dve osumnjičene osobe.

Kako saznaje Beta, hapšenje je u vezi sa istragom koja se vodi protiv nekadašnjeg komandanta OVK, Sabita Gecija, zbog ratnih zločina na teritoriji Albanije, tokom sukoba na Kosovu 1998-99. godine. Geci je u pritvoru na Kosovu.

Prema saznanjima Bete, policijsko odeljenje Euleksa je u Prizrenu pretreslo kuću još jedne osobe zbog sumnje da je počnila isto krivično delo, ali za sada nema informacija da li je i ta osoba uhapšena.

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je agenciji Beta da je hapšenje rezultat dobre saradnje koju srpsko tužilaštvo ima sa Euleks policijom i nadležnim institucijama na Kosovu i Metohiji, kao i da će se takve akcije nastaviti.

Početkom maja, na Kosovu je pretresena i kuća Džemšita Krasnićija, osumnjičenog da je sa Gecijem počinio ratne zločine nad nealbanskim stanovništvom u logoru kod mesta Kukeš, na severu Albanije.

Ostavi poruku