Naslovna Vijesti Ćuruvijinnog ubicu prepoznao jedini očevidac

Ćuruvijinnog ubicu prepoznao jedini očevidac

0

Jedini očevidac ubistva novinara Slavka Ćuruvije rekao da je sa 85 odsto sigurnosti prepoznao Luku Pejovića kao ubicu, a ne nekog drugog, izjavio je nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović.

Mihajlović za list „Politika“ kaže da je znao za iskaz Nenada Ilića tokom akcije „Sablja“ u kome se navodi da je Ilić čuo da su Ćuruviju ubili članovi „zemunskog klana“ Dušan Luković i Miloš Simović.

„Ilića su uhapsili inspektori državne bezbjednosti povodom zločina na Ibarskoj magistrali, a pomenuta beleška rezultat je razgovora koji je sa njim vodio inspektor javne bezbednosti povodom atentata na Vuka Draškovića u Budvi. Naravno da su izvršene provere njegovih izjava, ali su lica koja su navedena kao osumnjičena bila u bekstvu“, navodi Mihajlović.

On je dodao da je nerazumljivo da neko optužuje policiju za nečinjenje po neprovjerljivoj izjavi tipa „rekla – kazala“.

Mihajlović je podsjetio da se prvo pojavio iskaz Ilića tokom akcije „Sablje“, pa onda je on kao aktuelni ministar izjavio da je riješen slučaj Ćuruvija, pošto je svjedok prepoznao ubicu na fotografijama u policiji.

„Takvo nešto (da je slučaj rešen) izjavio sam onda kada je jedini svedok ubistva rekao da može da prepozna ubicu, pa je sa 85 odsto sigurnosti prepoznao Luku Pejovića, a ne nekog od navedenih lica. Problem je što je Pejović mrtav“, rekao je Mihajlvić.

Pejović je ubijen iz zasjede automatskim oružjem 5. decembra 2000. godine u blizini svoje kuće u Dinarskoj ulici u Beogradu, a bio je poznat policiji iako nikada nije osuđivan.

Predsjednik Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović predočila je ovih dana javnoti iskaz Nenada Ilića u kojem on kaže da je lično čuo da su Ćuruvijine ubice pripadnici „zemunskog klana“ Miloš Simović i Milan Luković koji se hvalio kao su to dobro izveli jer nisu ubili Branku Prpu koja je bila sa Ćuruvijom.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version