Једини очевидац убиства новинара Славка Ћурувије рекао да је са 85 одсто сигурности препознао Луку Пејовића као убицу, а не неког другог, изјавио је некадашњи министар унутрашњих послова Србије Душан Михајловић.

Михајловић за лист „Политика“ каже да је знао за исказ Ненада Илића током акције „Сабља“ у коме се наводи да је Илић чуо да су Ћурувију убили чланови „земунског клана“ Душан Луковић и Милош Симовић.

„Илића су ухапсили инспектори државне безбједности поводом злочина на Ибарској магистрали, а поменута белешка резултат је разговора који је са њим водио инспектор јавне безбедности поводом атентата на Вука Драшковића у Будви. Наравно да су извршене провере његових изјава, али су лица која су наведена као осумњичена била у бекству“, наводи Михајловић.

Он је додао да је неразумљиво да неко оптужује полицију за нечињење по непровјерљивој изјави типа „рекла – казала“.

Михајловић је подсјетио да се прво појавио исказ Илића током акције „Сабље“, па онда је он као актуелни министар изјавио да је ријешен случај Ћурувија, пошто је свједок препознао убицу на фотографијама у полицији.

„Такво нешто (да је случај решен) изјавио сам онда када је једини сведок убиства рекао да може да препозна убицу, па је са 85 одсто сигурности препознао Луку Пејовића, а не неког од наведених лица. Проблем је што је Пејовић мртав“, рекао је Михајлвић.

Пејовић је убијен из засједе аутоматским оружјем 5. децембра 2000. године у близини своје куће у Динарској улици у Београду, а био је познат полицији иако никада није осуђиван.

Предсједник Удружења новинара Србије Љиљана Смајловић предочила је ових дана јавноти исказ Ненада Илића у којем он каже да је лично чуо да су Ћурувијине убице припадници „земунског клана“ Милош Симовић и Милан Луковић који се хвалио као су то добро извели јер нису убили Бранку Прпу која је била са Ћурувијом.

Ostavi poruku