Хрватско Министарство унутрашњих послова демантовало је писање појединих медија да је здравствено стање одбјеглог члана „земунског клана“ Сретка Калинића погоршано и наводе да се он добро осјећа.

Здравствено стање припадника „земунског клана“ Сретка Калинића, који је на лијечењу у болници Сестара милосрдница у Загребу, потпуно је стабилно и он се добро осећа, наводи хрватски МУП.

Калинићево стање највјероватније ће се погоршати, али у правном смислу, када Хрватска и Србија крајем мјесеца потпишу споразум о изручењу, наводи се у саопштењу.

Послије тога, највероватније почетком јула, Србија ће затражити његово изручење како би Калинић могао да издржава 40-годишњу казну затвора у Србији, али и да се истраже убиства српских криминалаца које је наводно признао.

Калинића је у Загребу тешко ранио други одбјегли припадник „земунског клана“ Милош Симовић, који је послије неколико дана ухапшен при покушају илегалног уласка из Хрватске у Србију. Симовић је пуцао неколико пута и са два хица у стомак и груди погодио Калинића.

Калинић има хрватско и српско држављанство, а пред Специјалним судом за организовани криминал у Србији осуђен је на 40 година затвора због убистава које је починио као припадник земунског клана, а за учешће у атентату на српског премијера Зорана Ђинђића добио је 30 година.

Ostavi poruku