Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova demantovalo je pisanje pojedinih medija da je zdravstveno stanje odbjeglog člana „zemunskog klana“ Sretka Kalinića pogoršano i navode da se on dobro osjeća.

Zdravstveno stanje pripadnika „zemunskog klana“ Sretka Kalinića, koji je na liječenju u bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu, potpuno je stabilno i on se dobro oseća, navodi hrvatski MUP.

Kalinićevo stanje najvjerovatnije će se pogoršati, ali u pravnom smislu, kada Hrvatska i Srbija krajem mjeseca potpišu sporazum o izručenju, navodi se u saopštenju.

Poslije toga, najverovatnije početkom jula, Srbija će zatražiti njegovo izručenje kako bi Kalinić mogao da izdržava 40-godišnju kaznu zatvora u Srbiji, ali i da se istraže ubistva srpskih kriminalaca koje je navodno priznao.

Kalinića je u Zagrebu teško ranio drugi odbjegli pripadnik „zemunskog klana“ Miloš Simović, koji je poslije nekoliko dana uhapšen pri pokušaju ilegalnog ulaska iz Hrvatske u Srbiju. Simović je pucao nekoliko puta i sa dva hica u stomak i grudi pogodio Kalinića.

Kalinić ima hrvatsko i srpsko državljanstvo, a pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Srbiji osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistava koje je počinio kao pripadnik zemunskog klana, a za učešće u atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića dobio je 30 godina.

Ostavi poruku