Svesni smo činjenice da je utakmica protiv Australije istorijska za srpski fudbal! Učinićemo sve da dobijemo tu utakmicu i tako uđemo u anale, kaže kapiten Srbije.

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković kaže da za „orlove“ svaki meč na ovogodišnjem Mundijalu u Južnoj Africi nosi prefiks – istorijski! Prvi igrač sa ovih prostora koji je učestvovao na tri svetska prvenstva tvrdi da njegovi drugovi i on mogu da prebrode jak psihološki pritisak i sutra na stadionu „Mbombela“ savladaju Australiju i uđu u društvo 16 najboljih reprezentacija na planeti.

Vezni fudbaler milanskog Intera dodao je da „orlovi“ tek sada na leđima nose ranac pun tereta, ali da će kao vrhunski profesionalci znati kako da se ponašaju u toku bitke u Nelspruitu, čiji će svaki detalj pratiti milionska armija navijača u domovini.

– Pritisak sa kojim se suočavamo je sastavni deo fudbala. Moramo da pronađemo način da ga prebrodimo, pogotovo što smo pobedom protiv Nemačke došli u situaciju da sami kreiramo svoju sudbinu. Neko bi rekao da smo tom pobedom skinuli ranac tereta s leđa, ali je taj ranac još puniji… Za nas, za celu Srbiju svaka utakmica na ovom Mundijalu je istorijska, ima težinu i značaj. Ako pobedimo Australiju, prvi put kao Srbija idemo u osminu finala – poručio je kapiten Dejan Stanković.

Ostajem među „orlovima“

On je u Port Elizabetu protiv Nemačke 90. put nosio dres sa državnim obeležjima, a Milan Lane Jovanović je iskreno priznao da je kapitenu „orlova“ možda i najteže pao poraz od Gane. Ipak, Stanković je poručio da i dalje ne razmišlja o kraju karijere, odnosno kroz osmeh rekao „da će možda u Brazilu odgovarati na novinarska pitanja“.

– Sve dok sam potreban reprezentaciji, biću tu. Neće Dejan Stanković ostaviti reprezentaciju, već ću se oprostiti od nje kada ona bude završila sa mnom. Ko zna, možda se budemo družili u Brazilu, imaću tada 35 godina. Šalim se malo, sada imamo jasan cilj protiv Australije, i idemo ka tom cilju.

Kapiten „orlova“, koji je ove sezone na klupskom nivou osvojio sve moguće trofeje sa milanskim Interom, kaže da je došao trenutak da konačno osvoji pehar sa reprezentacijom. Nije direktno istakao, ali taj „pehar“ bi po svojoj prilici predstavljao plasman među 16 najboljih na svetu.

– Ne bih menjao nijedan trofej sa Interom za pobedu u sutrašnjem meču. Ovo je sasvim neka druga priča, ali iskreno, nadam se da ću da osvojim pehar sa reprezentacijom. Znate i sami šta smo zacrtali kao cilj pred odlazak na Mundijal.

Kad bismo mi kao Italija

Nasmejani kapiten je rekao da je posle 12 godina igranja i života na Apeninskom poluostrvu zaslužio da ga pogleda „italijanska“ sreća.

– Baš sam pričao sa Branislavom Ivanovićem posle meča između Italije i Novog Zelanda. Rekao mi je da će oni sigurno proći, čak i ako budu treći… Možda sam i zaslužio da prođem kao oni.

Stanković je takođe izrazio uverenje da golman Stojković više neće morati da brani jedanaesterce.

– Pokušali smo sve to da okrenemo na šalu… Baš sam pričao sa Nemanjom, koji mi je rekao da se nešto neobjašnjivo desilo, kao da mu je neko podigao ruku… – rekao je kapiten.

Ostavi poruku