Свесни смо чињенице да је утакмица против Аустралије историјска за српски фудбал! Учинићемо све да добијемо ту утакмицу и тако уђемо у анале, каже капитен Србије.

Капитен репрезентације Србије Дејан Станковић каже да за „орлове“ сваки меч на овогодишњем Мундијалу у Јужној Африци носи префикс – историјски! Први играч са ових простора који је учествовао на три светска првенства тврди да његови другови и он могу да преброде јак психолошки притисак и сутра на стадиону „Мбомбела“ савладају Аустралију и уђу у друштво 16 најбољих репрезентација на планети.

Везни фудбалер миланског Интера додао је да „орлови“ тек сада на леђима носе ранац пун терета, али да ће као врхунски професионалци знати како да се понашају у току битке у Нелспруиту, чији ће сваки детаљ пратити милионска армија навијача у домовини.

– Притисак са којим се суочавамо је саставни део фудбала. Морамо да пронађемо начин да га пребродимо, поготово што смо победом против Немачке дошли у ситуацију да сами креирамо своју судбину. Неко би рекао да смо том победом скинули ранац терета с леђа, али је тај ранац још пунији… За нас, за целу Србију свака утакмица на овом Мундијалу је историјска, има тежину и значај. Ако победимо Аустралију, први пут као Србија идемо у осмину финала – поручио је капитен Дејан Станковић.

Остајем међу „орловима“

Он је у Порт Елизабету против Немачке 90. пут носио дрес са државним обележјима, а Милан Лане Јовановић је искрено признао да је капитену „орлова“ можда и најтеже пао пораз од Гане. Ипак, Станковић је поручио да и даље не размишља о крају каријере, односно кроз осмех рекао „да ће можда у Бразилу одговарати на новинарска питања“.

– Све док сам потребан репрезентацији, бићу ту. Неће Дејан Станковић оставити репрезентацију, већ ћу се опростити од ње када она буде завршила са мном. Ко зна, можда се будемо дружили у Бразилу, имаћу тада 35 година. Шалим се мало, сада имамо јасан циљ против Аустралије, и идемо ка том циљу.

Капитен „орлова“, који је ове сезоне на клупском нивоу освојио све могуће трофеје са миланским Интером, каже да је дошао тренутак да коначно освоји пехар са репрезентацијом. Није директно истакао, али тај „пехар“ би по својој прилици представљао пласман међу 16 најбољих на свету.

– Не бих мењао ниједан трофеј са Интером за победу у сутрашњем мечу. Ово је сасвим нека друга прича, али искрено, надам се да ћу да освојим пехар са репрезентацијом. Знате и сами шта смо зацртали као циљ пред одлазак на Мундијал.

Кад бисмо ми као Италија

Насмејани капитен је рекао да је после 12 година играња и живота на Апенинском полуострву заслужио да га погледа „италијанска“ срећа.

– Баш сам причао са Браниславом Ивановићем после меча између Италије и Новог Зеланда. Рекао ми је да ће они сигурно проћи, чак и ако буду трећи… Можда сам и заслужио да прођем као они.

Станковић је такође изразио уверење да голман Стојковић више неће морати да брани једанаестерце.

– Покушали смо све то да окренемо на шалу… Баш сам причао са Немањом, који ми је рекао да се нешто необјашњиво десило, као да му је неко подигао руку… – рекао је капитен.

Ostavi poruku