Нашој репрезентацији „намешта“ се пласман у завршницу Мундијала ако буде друга у групи! У том случају у осмини финала играли бисмо вероватно са САД, а у четвртфиналу са Уругвајем или Мексиком.

Србија може до полуфинала Светског првенства! Звучи невероватно, али нашој селекцији би могла да се отворе врата све до претпоследње мундијалске препреке. Уколико пулени Радомира Антића изборе пролаз из групе као другопласирана селекција, онда би сигурно избегли Аргентину, а у наредним фазама највероватније би ишли на САД, па уколико прескоче Амере, намерили би се на Уругвај у четвртфиналу…

Пре свега потребно је да „орлови“ изборе пласман у осмину финала, а знамо да уочи последњег кола сами одлучују о својој судбини. Србија би победом над Аустралијом сигурно оверила неко од прва два места, док би јој и реми донео пласман даље у случају убедљиве победе Немачке над Ганом (два или више голова разлике). Интересантно је да би нашој селекцији, гледано на дуже стазе, било корисније да такмичење заврши на другом месту у групи! Тада би „орлови“ сигурно избегли Аргентину, док би им потенцијални ривали у полуфиналу биле све саме „аждаје“: Бразил или Холандија, можда и Италија или Шпанија, под условом да буду други у групи.

Наиме, ако буде друга, Србија би ишла на првопласираног из групе Ц, а како сада ствари стоје, „јенкији“ су најближи лидерској позицији. САД ће у последњем колу играти с прежаљеним Алжиром, док ће Енглези морати добрано да се озноје против Словенаца уколико желе да наставе такмичење. „Змајчекима“ одговара и реми да би прошли даље, док „горди Албион“ мора да победи, а за прво место у групи морао би да обезбеди и бољу гол разлику од Американаца. Дакле, паклено тежак задатак за изабранике Фабија Капела.

Под претпоставком да би Србија била у стању да понови успех генерације из 1998. године, која је на Светском првенству у Француској савладала „јенкије“ (1:0), онда би ривал нашем државном тиму у наредној фази био или првопласирани тим Групе А или други из Групе Б. Из садашње перспективе, Уругвај ће највероватније освојити прву групу и као такав биће фаворит у дуелу с Јужном Корејом или Грчком.

Сценарио који би пристао да потпише готово сваки Србин у овом тренутку јесте да се управо у четвртфиналу „орлови“ састану са Уругвајем. Наша селекција с „урусима“ има половичан успех на Мундијалима (победу и пораз), али изабраници Радомира Антића показали су против Немачке да су тактички сазрели за велике мечеве и играње на резултат.

Звучи као стереотип, али када би Србија стигла до полуфинала, онда би даље заиста све било могуће.

Ostavi poruku