Насловна Босна и Херцеговина Споразум о изручењу чим БиХ измијени Устав

Споразум о изручењу чим БиХ измијени Устав

0

Државни секретар Министарства правде Србије Слободан Хомен очекује да ће Србија и БиХ ускоро потписати споразум о међусобном изручењу грађана, односно чим БиХ измијени свој Устав.

„Што се тиче БиХ, ми смо прошле године потписали све споразуме, осим споразума о међусобној екстрадицији држављана. Тај споразум је изузетно важан, јер велики број људи има и српско и држављанство БиХ. Према мојим сазнањима, ту је пре свега, проблем у Уставу БиХ“, рекао је Хомен новинарима.

Одговарајући на питање Срне поводом привођења у БиХ двојице сарадника наркобоса Дарка Шарића, Хомен је рекао да не сумња у спремност и БиХ и Србије да потпишу такав споразум.

Он је рекао да је прави показатељ да то није само политичко опредјељење ни БиХ, ни Србије, нити Хрватске, представља обавеза свих који желе да уђу у ЕУ, јер њене чланице испоручују међусобно своје држављане.

„Уласком у ЕУ, БиХ је обавезна да измени свој устав који подразумјева да ће свим другим земљама ЕУ испоручивати своје држављане“, рекао је Хомен.

Он је додао да је идеја Министарства правде Србије да се направи једна `мини Еропска унија` на Балкану када је у питању борба против организованог криминала.

Хомен је подсјетио да је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић најављивао и заједничке истражне тимове који ће бити базирани у Београду.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version