Posle devet godina pauze ponovo su se okupili članovi grupe „Goblini“, u sastavu u kojem su odsvirali poslednji koncert u Zagrebu 2001. Već su snimili dve nove pesme.

Šabački pank-rok sastav „Goblini“ okupio se ponovo posle devetogodišnje pauze i odsviraće povratnički koncert 13. avgusta u okviru „Šabačkog letnjeg festivala“ (ŠLF).

Članovi „Goblina“ rekli su danas agenciji Beta da su već snimili dve nove pesme koje bi trebalo da se pojave tokom leta kao CD singl u izdanju „ŠLF-a“. U pripremi je dokumentarni film o bendu u produkciji Radio-televizije Vojvodina, a pored koncerta u Šapcu „Goblini“ planiraju još neke nastupe krajem avgusta i početkom septembra.

Pročuvši se singlom „Cipjonka“ (1994) „Goblini“ su postali vodeći pank sastav u Srbiji tokom devedesetih zahvaljujući hvaljenim albumima „U magnovenju“ (1996) i „Re Contra“ (1999).

Poslednji koncert održali su 7. juna 2001. godine u Zagrebu, u postavi koja se i sada okupila.

Obnovljene „Gobline“ čine pevač Branko Golubović, gitaristi Alen Jovanović i Saša Šetka, basista Vladislav Kokotović i bubnjar Milan Arnautović.

Bend se raspao zbog nagomilanih privatnih obaveza njegovih članova, posebno Golubovića koji se oženio i preselio u Italiju. Golubović se potom posvetio međunarodnim humanitarnim misijama sa kojima je boravio u Avganistanu, Pakistanu, Šri Lanci i Gruziji. Prošle godine je objavio u Srbiji memoarsku knjigu „Pisma iz Avganistana“.

Jovanović je nastavio sa sastavom „Starfakers“ (Starfuckers) da svira stvari „Goblina“ i obrade pank klasika.

Članovi „Goblina“ kažu da su se susreli zajedno posle dužeg vremena u maju, kada je Golubović došao u Srbiju iz Tbilisija, i da je tada spontano došlo do dogovora da bi bend mogao nastavi da radi, „jer još nije rekao sve što je imao da kaže“.

Ostavi poruku