После девет година паузе поново су се окупили чланови групе „Гоблини“, у саставу у којем су одсвирали последњи концерт у Загребу 2001. Већ су снимили две нове песме.

Шабачки панк-рок састав „Гоблини“ окупио се поново после деветогодишње паузе и одсвираће повратнички концерт 13. августа у оквиру „Шабачког летњег фестивала“ (ШЛФ).

Чланови „Гоблина“ рекли су данас агенцији Бета да су већ снимили две нове песме које би требало да се појаве током лета као ЦД сингл у издању „ШЛФ-а“. У припреми је документарни филм о бенду у продукцији Радио-телевизије Војводина, а поред концерта у Шапцу „Гоблини“ планирају још неке наступе крајем августа и почетком септембра.

Прочувши се синглом „Ципјонка“ (1994) „Гоблини“ су постали водећи панк састав у Србији током деведесетих захваљујући хваљеним албумима „У магновењу“ (1996) и „Re Contra“ (1999).

Последњи концерт одржали су 7. јуна 2001. године у Загребу, у постави која се и сада окупила.

Обновљене „Гоблине“ чине певач Бранко Голубовић, гитаристи Ален Јовановић и Саша Шетка, басиста Владислав Кокотовић и бубњар Милан Арнаутовић.

Бенд се распао због нагомиланих приватних обавеза његових чланова, посебно Голубовића који се оженио и преселио у Италију. Голубовић се потом посветио међународним хуманитарним мисијама са којима је боравио у Авганистану, Пакистану, Шри Ланци и Грузији. Прошле године је објавио у Србији мемоарску књигу „Писма из Авганистана“.

Јовановић је наставио са саставом „Старфакерс“ (Starfuckers) да свира ствари „Гоблина“ и обраде панк класика.

Чланови „Гоблина“ кажу да су се сусрели заједно после дужег времена у мају, када је Голубовић дошао у Србију из Тбилисија, и да је тада спонтано дошло до договора да би бенд могао настави да ради, „јер још није рекао све што је имао да каже“.

Ostavi poruku