Lider HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da nije vrijeme da se pitanje vojne imovine u BiH rješava u toku predizborne kampanje.  Prije današnjeg sastanka u Banjaluci sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, Čović je u izjavi novinarima podsjetio da su on i lideri SNSD-a i SDA /Sulejman Tihić/ tokom prudskog procesa dogovorili to pitanje, ali da je ono poslije iskomplikovano.

Čović je rekao da HDZ BiH ima mnogo dodirnih tačaka sa SNSD-om, ističući da zajednički žele poslati poruku da se u BiH može živjeti po mjeri čovjeka i da se sva tri naroda osjećaju ravnopravno.

„To je ključna tačka i u tom sloganu svako ima različite puteve kako do toga doći, ali ono što sam do sada dogovarao sa Dodikom ima jako puno dodirnih tačaka da BiH bude po mjeri svakog građana i tri njena naroda“, zaključio je Čović.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović prisustvovao je danas svetoj misi u samostanskoj crkvi u izgradnji na Petrićevcu u Banjaluci gdje je obilježeno sedam godina od posjete pape Jovana Pavla Drugog Banjalučkoj biskupiji.

Ostavi poruku