Леви бек фудбалске репрезентације Србије Александар Коларов оценио је да ће чињеница да Аустралији треба убедљива победа у мечу последњег кола Групе Д Мундијала у Јужној Африци, бити предност Србије у том сусрету.

„То њихово ‘морање’ је добра ствар за нас, јер ће морати да нас нападну, па ћемо ми имати више простора за контранападе“, рекао је Коларов извештачима српских медија у Јоханесбургу.
„Зна се шта утакмица против Аустралије значи нашем народу, зато и сада осећамо притисак, али смо довољно зрели да га изнесемо и изборимо се са њим… Немамо трему, спремни смо за утакмицу која нам много значи. Све зависи од нас. Идемо на победу. У доброј смо позицији и имамо прилику да остваримо одличан резултат“, додао је.
Коларов би требало да буде један од играча који ће искористити највећу слабост коју је Аустралија исказала на две досадашње утакмице Мундијала, а то је игра по боковима.
„Бекови им играју доста нападачки, често иду напред, па се дешава да не успеју да позади затворе простор“, рекао је Коларов свестан шансе Србије која се за дуел са Аустралијом припремала пријатељском утакмицом са Новим Зеландом.
„Не верујем да ће ово сада бити слична утакмица. Нови Зеланд се све време бранио, а Аустралија мора да нападне“, оценио је.
Коларов, ипак, не сматра да ће Србија имати лак задатак 23. јуна у Нелспруиту.
„Многи мисле да ћемо лако изаћи на крај са Аустралијанцима, али ја не делим то мишљење. Мислим да ће нам то бити најтежа утакмица“, казао је Коларов, један од шесторице српских репрезентативаца који има жути картон, па му прети суспензија у случају нове опомене.
„Не оптерећујем се тиме. Чак и ако добијем други жути картон има ко да ме замени. Наравно да бих волео да га не добијем али кога нема без њега се може“, навео је.
Јавност у Србији од Коларова много очекује, пошто је познато да има разоран шут левом ногом, који га за сада није служио.
„Вежбам извођење слободних удараца, али ако јако шутнем лопту оде превисоко. Таква је лопта. Да сам погодио гол при једном од оних ‘слободњака’ сигурно не би могло да се брани… На крају, није ни важно ко ће дати гол. Нека га да било ко, само да победимо“, рекао је Коларов.
Подређивање циљу екипе, према речима Коларова, и јесте један од већих квалитета „орлова“.
„Има доста међуљудских проблема по екипама на овом Мундијалу, а наша снага је управо добра атмосфера. Прошли смо кроз тежак период после пораза од Гане, али нисмо пали“, нагласио је Коларов.
Светско првенство у Јужној Африци је донело многа изненађења и поразе фаворита попут Немачке, Шпаније и Камеруна, те неуспехе Енглеске и Италије да остваре победе.
„Италија је најкарактеристичнији пример. То само доказује једнакост квалитета међу учесницима турнира. Управо је ту наша шанса да остваримо сјајан резултат“, истакао је Коларов.

Ostavi poruku