Насловна Спорт Ивановић: Дуел са Аустралијом највећи изазов

Ивановић: Дуел са Аустралијом највећи изазов

0

Одбрамбени фудбалер српске репрезентације Бранислав Ивановић рекао је да ће утакмица са Аустралијом бити највећи изазов у репрезентативним каријерама свих чланова његове екипе.

„Из две утакмице освојили смо три бода и то нам даје сигурност, али још нисмо урадили ништа велико. Најбитније је да делујемо као екипа.
Забележили смо феноменалан успех против Немаца, вратили смо испуштено, али треба да останемо мирни и нормални. Дуел са Аустралијом зато је можда и највећи изазов у репрезентативним каријерама сваког од нас“, рекао је Ивановић извештачима српских медија.
Победа у дуелу са Аустралијом, 23. јуна у Нелспруиту, Србији би гарантовала место у осмини финала Светског првенства у Јужној Африци.
„Морамо да им одговоримо хтењем и трчањем, да у тим елементима, који су њихово најјаче оружје, будемо барем равноправни, а онда ће, уверен сам, наш индивидуални квалитет доћи до изражаја“, оценио је Ивановић, који наступа за лондонски Челси, члана енглеске Премијер лиге.
Стил игре Аустралије многи и пореде са острвским.
„Многи њихови фудбалери играју у Премијер лиги. Агресивни су, играју високо, линије су им близу. И пре почетка Мундијала сам причао да су изузетан тим и ево сада се испоставља да ће нам утакмица са њима можда бити и кључна“, навео је Ивановић.
„Омели су их црвени картони на обе утакмице. Против Немачке су и примили голове у незгодним тренуцима, тешко је тада остати концетрисан. А опет су у оба дуела претрчали више од ривала што довољно говори о њиховој агресивности и жељи“, додао је.
Аустралијанцима је неопходна што убедљивија победа над Србијом, како би имали теоретске шансе да прођу Групу Д. Селектор Пим Вербек зато је најавио да ће његов тим дати све од себе да постигне што више голова.
„То је нормална изјава коју је он морао да да. Ништа друго и није могао да каже, чак и да играју са Немачком. Имају неке своје шансе и виде их у победи над нама, али и ми имамо своје виђење ситуације и не треба да се обазиремо на њих. Надам се да ћемо уз игру која нас је красила у квалификацијама и овде у дуелу са Немачком доћи до осмине финала што би био изванредан успех за нас“, оценио је Ивановић.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version