SHARE

Сарадници нарко-боса Дарка Шарића планирали су напад на министра полиције Србије Ивицу Дачића током јучерашње посете Бањалуци, потврђено је у врху српске полиције! Како сазнајемо, полиција је пресрела разговоре неколико Шарићевих сарадника који су се у шифрама договарали да Дачића нападну у Бањалуци!

Због тога је током Дачићеве посете обезбеђење подигнуто на највиши могући ниво.

Како сазнајемо, полиција на основу расположивих информација сумња да су напад на Дачића организовали извесни Чомбе и Божовић, који су на директној вези са Шарићем.

Ништа званично

– Њихов план је био да нападну колону са министром Дачићем. Према ономе што знамо, они нису планирали да министра убију, већ само да запуцају на колону или активирају бомбу. чиме би послали поруку властима у Србији – објашњава наш саговорник.

Због ових сазнања, мере обезбеђења током јучерашње Дачићеве посете подигнуте су на највиши могући ниво. Дачића је у Бањалуци обезбеђивало више од 100 специјалаца, а министарска колона је све време обезбеђивана и из ваздуха хеликоптером МУП-а РС!

Министар полиције РС Станислав Чађо није јуче желео да коментарише наша сазнања.

– У овом тренутку не желим да коментаришем таква питања – рекао је Чађо, који није хтео ни да потврди, али ни да демантује тврдње извора.

Ни министар полиције Ивица Дачић није јуче желео детаљније да говори на ову тему. У врху МУП-а Србије само нам је речено да је било „неких безбедносно-интересантних информација из Бањалуке”.

– Истина је да је било информација да је министар Дачић угрожен, али то је нешто што је за нас уобичајено. О обезбеђењу министра се јако води рачуна, нарочито после почетка обрачуна са Шарићевим нарко-кланом – каже саговорник из врха МУП-а.

Приведена двојица

У оквиру ове акције прексиноћ су, како нам је потврђено, приведени Зоран Ћопић (44) и Дражен Големовић (37). Полиција је њих двојицу привела превентивно, јер је постојала бојазан да представљају озбиљну претњу.

Како сазнајемо, реч је о двојици бизнисмена који су и раније били у сукобу са законом. Ћопић је током 2004. хапшен у Србији због шверца цигарета, док је Големовић у бекству из Хрватске, где је ухапшен маја прошле године у предмету „Ипсилон”.

Извор: Пресс

SHARE

Оставите одговор