Saradnici narko-bosa Darka Šarića planirali su napad na ministra policije Srbije Ivicu Dačića tokom jučerašnje posete Banjaluci, potvrđeno je u vrhu srpske policije! Kako saznajemo, policija je presrela razgovore nekoliko Šarićevih saradnika koji su se u šiframa dogovarali da Dačića napadnu u Banjaluci!

Zbog toga je tokom Dačićeve posete obezbeđenje podignuto na najviši mogući nivo.

Kako saznajemo, policija na osnovu raspoloživih informacija sumnja da su napad na Dačića organizovali izvesni Čombe i Božović, koji su na direktnoj vezi sa Šarićem.

Ništa zvanično

– Njihov plan je bio da napadnu kolonu sa ministrom Dačićem. Prema onome što znamo, oni nisu planirali da ministra ubiju, već samo da zapucaju na kolonu ili aktiviraju bombu. čime bi poslali poruku vlastima u Srbiji – objašnjava naš sagovornik.

Zbog ovih saznanja, mere obezbeđenja tokom jučerašnje Dačićeve posete podignute su na najviši mogući nivo. Dačića je u Banjaluci obezbeđivalo više od 100 specijalaca, a ministarska kolona je sve vreme obezbeđivana i iz vazduha helikopterom MUP-a RS!

Ministar policije RS Stanislav Čađo nije juče želeo da komentariše naša saznanja.

– U ovom trenutku ne želim da komentarišem takva pitanja – rekao je Čađo, koji nije hteo ni da potvrdi, ali ni da demantuje tvrdnje izvora.

Ni ministar policije Ivica Dačić nije juče želeo detaljnije da govori na ovu temu. U vrhu MUP-a Srbije samo nam je rečeno da je bilo „nekih bezbednosno-interesantnih informacija iz Banjaluke“.

– Istina je da je bilo informacija da je ministar Dačić ugrožen, ali to je nešto što je za nas uobičajeno. O obezbeđenju ministra se jako vodi računa, naročito posle početka obračuna sa Šarićevim narko-klanom – kaže sagovornik iz vrha MUP-a.

Privedena dvojica

U okviru ove akcije preksinoć su, kako nam je potvrđeno, privedeni Zoran Ćopić (44) i Dražen Golemović (37). Policija je njih dvojicu privela preventivno, jer je postojala bojazan da predstavljaju ozbiljnu pretnju.

Kako saznajemo, reč je o dvojici biznismena koji su i ranije bili u sukobu sa zakonom. Ćopić je tokom 2004. hapšen u Srbiji zbog šverca cigareta, dok je Golemović u bekstvu iz Hrvatske, gde je uhapšen maja prošle godine u predmetu „Ipsilon“.

Izvor: Press

Ostavi poruku