Predsjednik Republike Srpske /RS/ Rajko Kuzmanović čestitao je danas Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu „Prosvjeta“ jubilej 20 godina od obnavljanja svog rada i 108 godine od osnivanja.

Kuzmanović je tokom današnjeg prijema za delegaciju „Prosvjete“ ukazao na potrebu očuvanja i razvijanja svijesti o srpskom nacionalnom identitetu i očuvanju srpske kulture, jezika i pisma, u čemu je „Prosvjeta“ imala i ima značajnu ulogu.

On je naglasio da organi i institucije RS, u skladu sa mogućnostima, podržavaju rad i aktivnosti „Prosvjete“ i drugih društava i udruženja koja imaju sličnu misiju, saopšteno je iz Kuzmanovićevog Biroa za odnose sa javnošću.

Predstavnici SPKD „Prosvjeta“ upoznali su predsjednika RS sa radom i izdavačkom djelatnošću ovog društva i aktivnostima na pripremama za održavanje svečane akademije, koja će biti održana 28. juna.

Oni su izrazili očekivanje da će „Prosvjeta“, kao svenarodna organizacija, dobiti status društva od posebnog interesa i naglasili da je „Prosvjeta“ nosilac kulturnog i duhovnog života, naročito u manjim sredinama.

Ostavi poruku