SHARE

Предсједник Републике Српске /РС/ Рајко Кузмановић честитао је данас Српском просвјетном и културном друштву “Просвјета” јубилеј 20 година од обнављања свог рада и 108 године од оснивања.

Кузмановић је током данашњег пријема за делегацију “Просвјете” указао на потребу очувања и развијања свијести о српском националном идентитету и очувању српске културе, језика и писма, у чему је “Просвјета” имала и има значајну улогу.

Он је нагласио да органи и институције РС, у складу са могућностима, подржавају рад и активности “Просвјете” и других друштава и удружења која имају сличну мисију, саопштено је из Кузмановићевог Бироа за односе са јавношћу.

Представници СПКД “Просвјета” упознали су предсједника РС са радом и издавачком дјелатношћу овог друштва и активностима на припремама за одржавање свечане академије, која ће бити одржана 28. јуна.

Они су изразили очекивање да ће “Просвјета”, као свенародна организација, добити статус друштва од посебног интереса и нагласили да је “Просвјета” носилац културног и духовног живота, нарочито у мањим срединама.

SHARE

Оставите одговор