SHARE

Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Србије, током посјете Бањалуци возио се у блиндираном аутомобилу марке “дачија”, власништву МУП-а Републике Српске, пишу “Независне новине”.

Извор близак безбједносним структурама РС рекао је да је Дачићу додијељен блиндирани аутомобил због “оперативних сазнања” да би чланови криминалне организације одбјеглог нарко-боса Дарка Шарића могли напасти Дачића током његове посјете Бањалуци.

“Независним” је потврђено да су Зоран Ћопић, Шарићев пословни партнер и Дражен Големовић, контроверзни бизнисмен из Хрватске, приведени јер су били потенцијална пријетња Дачићевој безбједности, али да је након што су саслушани утврђено да нема доказа који би потврдили ове сумње.

Големовић је испричао да је у полицији задржан три сата, да му је постављено неколико питања, узети отисци, након чега је пуштен кући.

“Зауставили су ме на улици и затражили да пођем са њима. Тамо су ме испитивали да ли познајем Дарка Шарића и Зорана Ћопића, те да ли сам чуо да се спрема атентат на Дачића. Одговорио сам им да једино познајем Ћопића, кога сам у неколико наврата видио у једном локалу у Бањалуци и то је то. Везе немам ни са Шарићем, нити са атентатом на Дачића, а да ствар буде гора, нисам ни знао да Дачић долази у Бањалуку”, појаснио је Големовић.

Ћопић се, према подацима безједносних структура, у посљедње три године и званично појавио као сарадник одбјеглог нарко-боса Дарка Шарића, а потврђено је да је био у чак седам управних одбора фирми чији је већински власник био управо Шарић.

Извор близак МУП-у РС потврдио је да је Големовић након пуштања из притвора у Хрватској у октобру прошле године побјегао у РС, тачније у родну Дервенту, гдје му је убрзо издата лична карта БиХ, која му је обезбиједила слободу.

Големовић је негира да је побјегао, наводећи да је пуштен из притвора нормално, те да је након тога отишао на утакмицу у Сарајево.

Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Србије, потврдио је да је степен безбједности током његове посјете Бањалуци био подигнут на виши ниво “због извјесних оперативних сазнања”.

За Дарком Шарићем који се терети за шверц 2,1 тоне кокаина из Јужне Америке, расписана је међународна потјерница.

SHARE

Оставите одговор