Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, tokom posjete Banjaluci vozio se u blindiranom automobilu marke „dačija“, vlasništvu MUP-a Republike Srpske, pišu „Nezavisne novine“.

Izvor blizak bezbjednosnim strukturama RS rekao je da je Dačiću dodijeljen blindirani automobil zbog „operativnih saznanja“ da bi članovi kriminalne organizacije odbjeglog narko-bosa Darka Šarića mogli napasti Dačića tokom njegove posjete Banjaluci.

„Nezavisnim“ je potvrđeno da su Zoran Ćopić, Šarićev poslovni partner i Dražen Golemović, kontroverzni biznismen iz Hrvatske, privedeni jer su bili potencijalna prijetnja Dačićevoj bezbjednosti, ali da je nakon što su saslušani utvrđeno da nema dokaza koji bi potvrdili ove sumnje.

Golemović je ispričao da je u policiji zadržan tri sata, da mu je postavljeno nekoliko pitanja, uzeti otisci, nakon čega je pušten kući.

„Zaustavili su me na ulici i zatražili da pođem sa njima. Tamo su me ispitivali da li poznajem Darka Šarića i Zorana Ćopića, te da li sam čuo da se sprema atentat na Dačića. Odgovorio sam im da jedino poznajem Ćopića, koga sam u nekoliko navrata vidio u jednom lokalu u Banjaluci i to je to. Veze nemam ni sa Šarićem, niti sa atentatom na Dačića, a da stvar bude gora, nisam ni znao da Dačić dolazi u Banjaluku“, pojasnio je Golemović.

Ćopić se, prema podacima bezjednosnih struktura, u posljednje tri godine i zvanično pojavio kao saradnik odbjeglog narko-bosa Darka Šarića, a potvrđeno je da je bio u čak sedam upravnih odbora firmi čiji je većinski vlasnik bio upravo Šarić.

Izvor blizak MUP-u RS potvrdio je da je Golemović nakon puštanja iz pritvora u Hrvatskoj u oktobru prošle godine pobjegao u RS, tačnije u rodnu Derventu, gdje mu je ubrzo izdata lična karta BiH, koja mu je obezbijedila slobodu.

Golemović je negira da je pobjegao, navodeći da je pušten iz pritvora normalno, te da je nakon toga otišao na utakmicu u Sarajevo.

Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, potvrdio je da je stepen bezbjednosti tokom njegove posjete Banjaluci bio podignut na viši nivo „zbog izvjesnih operativnih saznanja“.

Za Darkom Šarićem koji se tereti za šverc 2,1 tone kokaina iz Južne Amerike, raspisana je međunarodna potjernica.

Ostavi poruku