Насловна Вијести Федерација кошта Српску 600 милиона КМ

Федерација кошта Српску 600 милиона КМ

3

Предсједник Владе Републике Српске /РС/ Милорад Додик изјавио је данас да Федерација БиХ /ФБиХ/ директно кошта Српску више 600 милиона КМ због неплаћања пензија људима који су је зарадили у ФБиХ.

„Због тога суд у ФБиХ није хтио да пресуди по том питању проглашавајући се ненадлежним. То питање ћемо сада морати рјешавати у Стразбуру и то довољно говори о односима у БиХ“, рекао је Додик, гостујући у прпограму телевизије ОБН.

Он је истакао да је у РС направљен уравнотежен систем односа и да институције власти неће дозволити да се уруши.

„У РС данас немамо социјалних притисака и системских проблема који би људе, који раде у здравству, образовању, полицији, извели на улицу. Имамо уравнотежен систем и немамо намјеру да правимо дебаланс у том погледу“, нагласио је Додик.

Због дешавања у ФБиХ, рекао је премијер Додик, угрожен је стенд-бај аранжман са Међународним монетарним фондом /ММФ/ због чега ће РС бити ускраћена за 150 милиона КМ.

Он је нагласио да РС има ресурсе којима ће бити превазиђен проблем уколико буде прекинут стенд-бај аранжман са ММФ-ом.

„Од када смо дошли на власт обезбједили смо нови развојни циклус, стабилност институција РС, Дејтонску позицију РС и да у свакој општини имамо одређени инвестициони програм“, закључио је Додик и додао да приоритет Владе РС остаје изградња аутопута Бањалука – Добој.

3 КОМЕНТАРИ

Ostavi poruku

Exit mobile version