SHARE

Мексичка полиција пронашла је тијела 12 људи у четири природна бунара у љетовалишту Канкун, за које се вјерује да су жртве нарко мафије, рекли су званичници. Полиција је саопштила да су деветорица чланова банде, који су ухапшени три дана раније, показали полицији мјесто гдје су остављени лешеви 12 лица.

Франсиско Ало, главни тужилац државе Кинтана Ру, рекао је да су три бунара у близини стамбеног насеља била прекривена шипражјем, а четврти је био у предграђу Канкуна, на аутопуту у правцу Мериде. Ниједно тијело још није идентификовано.

Он је додао да су бунари природно формирани уз помоћ подземних вода и честа су појава на полуострву Јукатан, гдје се налази Канкун.

Прије само седам дана полиција је пронашла 55 тијела у напуштеном руднику сребра у туристичком граду Такско, а још шест тијела пронађено је у сличном бунару у Канкуну са извађеним срцима.

На три тијела пронађено је слово З урезано у предјелу стомака, а што се вјероватно односи на банду Зета.

Држава Кинтана Ру је главна транзитна тачка кокаина који се кријумчари из Колумбије у САД.

Полиција је 2009. године ухапсила шефа полиције Канкуна Франсиска Веласка јер је штитио ову групу.

Бивши гувернер ове државе осуђен је на 36 година затвора због прања новца и помагању нарко банди да кријумчари наркотике.

Више од 22 700 људи изгубило је живот широм земље у насиљу повезаном са дрогом од 2006. године, када је предсједник Фелипе Калдерон послао војнике и полицију да се боре картелима.

SHARE

Оставите одговор