Предсједник Извршног одбора СНСД-а Небојша Радмановић изјавио је да СНСД још није објелоданио имена кандидата за најважније функције јер врх странке жели да их одреди послије широке расправе у коју ће бити укључени и људи са терена.

„Тај процес је завршен, резултати се сумирају и све ће бити познато на конвенцији 3. јула. За мишљење смо питали више од 2 000 мјесних и 95 општинских одбора. Огромна већина подржава приједлог да Милорад Додик буде кандидат за предсједника, а ја за српског члана Предсједништва БиХ“, рекао је Радмановић за „Прес РС“.

Он је додао да је основно опредјељење чланова и руководства партије било да најистакнутији кадрови буду кандидати за најважније функције, јер РС улази у важан период развоја.

„Ми имамо кадрове и за позицију премијера РС, али не бих лицитирао именима. Сигурно је да ће та особа имати велику Додикову подршку са позиције предсједника“, навео је Радмановић.

Коментаришући уједињење опозиције, Радмановић је рекао да не види да ту постоје људи који слично размишљају о развоју и заштити РС у дејтонским оквирима.

„Тешко је направити склоп појединаца и партија које су различите у програмским опредељењима, начину настанка и функционисања. Ту има свега, од оних који тврде да су створили РС, па до миљеника странаца, као што су комплетан ПДП и странка Драгана Чавића“, оцијенио је Радмановић.

Према његовим ријечима, СНСД ће освојити апсолутну већину са својим коалиционим партнерима, па неће бити потребе за ширим коалицијама.

„СНСД је показао да је спреман да сарађује са свим другим партијама, па и са СДС-ом. За СДС би било боље да је прихватио приједлог Милорада Додика око заједничких кандидата“, закључио је Радмановић.

Он је додао да је то могао бити почетак који би можда довео и до коалиције, да остаје могућност договора разних врста са СДС-ом, али да се сада не може тврдити како ће то тачно изгледати.

Конвенција СНСД-а најављена је за 3. јул у Бањалуци.

Ostavi poruku