SHARE

Социјалистичка партија жели да Република Српска у будућности буде просперитетан и важан европски регион, да је поштују и траже за партнера, изјавио је лидер ове странке Петар Ђокић.

Ђокић је за сутрашњи “Фокус” рекао да је потребно још више радити на јачању и снажењу РС, њеној трајној одрживости, да би био створен систем који ће, без обзира која политичка власт буде на сцени, обезбиједити да никада нико не може угрозити Српску.

Он је додао да је неприхватљиво за народ, поготово за оне који су створили РС, заговарање политике којом се желе укидати њена овлаштења, рушење њених институција, њена трансформацију и свођење на маргиналну политичку структуру БиХ.

“Створили смо стабилност унутар РС и повјерење људи у политику која се данас води у РС, одбранили њен идентитет и развили много више поштовања према Српској него што је то било ранијих година”, нагласио је Ђокић.

Ђокић тврди да опозиција не може да прикрије нервозу и страх од пораза на предстојећим изборима и зато се служи свим средствима да би компромитовала актуелну власт и њене најважније актере.

“Очигледно је да им у томе помажу и они који не гледају добронамјерно на стабилну и јаку РС и који улажу много тога, па и новац, да охрабре и мобилишу опозицију да се организује и сруши актуелна власт”, истакао је Ђокић, додајући да такав сценарио неће проћи, јер је у овој причи најважнији народ који на све гледа другачије и који 3. октобра сигурно неће погријешити.

Коментаришући тврдње лидера неосоцијалиста Здравка Крсмановића да ће чланство СП-а напустити Ђокића, он је рекао да то није тачно и да број чланова ове странке расте.

“Они који имају страх од тога шире лажне приче и желе друге увјерити да нам се чланство осипа. Од нас је Крсмановићу отишао врло мали број чланова и то су они који су себе препознали у оном дијелу партијског чланства на које више не рачунамо. Не вјерујем да они могу збунити и придобити народ, а још мање да нам могу помрсити рачуне”, додао је Ђокић.

SHARE

Оставите одговор