Socijalistička partija želi da Republika Srpska u budućnosti bude prosperitetan i važan evropski region, da je poštuju i traže za partnera, izjavio je lider ove stranke Petar Đokić.

Đokić je za sutrašnji „Fokus“ rekao da je potrebno još više raditi na jačanju i snaženju RS, njenoj trajnoj održivosti, da bi bio stvoren sistem koji će, bez obzira koja politička vlast bude na sceni, obezbijediti da nikada niko ne može ugroziti Srpsku.

On je dodao da je neprihvatljivo za narod, pogotovo za one koji su stvorili RS, zagovaranje politike kojom se žele ukidati njena ovlaštenja, rušenje njenih institucija, njena transformaciju i svođenje na marginalnu političku strukturu BiH.

„Stvorili smo stabilnost unutar RS i povjerenje ljudi u politiku koja se danas vodi u RS, odbranili njen identitet i razvili mnogo više poštovanja prema Srpskoj nego što je to bilo ranijih godina“, naglasio je Đokić.

Đokić tvrdi da opozicija ne može da prikrije nervozu i strah od poraza na predstojećim izborima i zato se služi svim sredstvima da bi kompromitovala aktuelnu vlast i njene najvažnije aktere.

„Očigledno je da im u tome pomažu i oni koji ne gledaju dobronamjerno na stabilnu i jaku RS i koji ulažu mnogo toga, pa i novac, da ohrabre i mobilišu opoziciju da se organizuje i sruši aktuelna vlast“, istakao je Đokić, dodajući da takav scenario neće proći, jer je u ovoj priči najvažniji narod koji na sve gleda drugačije i koji 3. oktobra sigurno neće pogriješiti.

Komentarišući tvrdnje lidera neosocijalista Zdravka Krsmanovića da će članstvo SP-a napustiti Đokića, on je rekao da to nije tačno i da broj članova ove stranke raste.

„Oni koji imaju strah od toga šire lažne priče i žele druge uvjeriti da nam se članstvo osipa. Od nas je Krsmanoviću otišao vrlo mali broj članova i to su oni koji su sebe prepoznali u onom dijelu partijskog članstva na koje više ne računamo. Ne vjerujem da oni mogu zbuniti i pridobiti narod, a još manje da nam mogu pomrsiti račune“, dodao je Đokić.

Ostavi poruku