Планинарско-еколошко друштво „Мајевица“ из Бијељине организује овог викенда традиционални сусрет „Тавна 2010“ који би требало да окупи око 250 планинара из Републике Српске (РС), Србије и Европе.

Предсједник Планинарског савеза РС Љубиша Араманда рекао је Срни да је сусрет „Тавна“ најбоље оцијењена планинарска акција у 2009. години и да се нада да ће и ове године бити тако.

“Сусрет `Тавна` је једина планинарска акција која се одржава на локалитету Мајевице. Надамо се да ће ове године акција бити посјећенија него прошле године“, рекао је Араманда.

Предсједник Планинарско-еколошког друштва “Мајевица“ Небојша Зорић рекао је Срни да ће акција “Тавна 2010″, која ће бити отворена у суботу, 19. јуна, и ове године окупити велики број планинара из РС и Србије, као и из Словеније, Швицарске и Шведске.

„Надамо се да ћемо бити добри домаћни и да ћемо провести три дана у пријатном дружењу уз планинарску шетњу Мајевицом, логорску ватру и пјесму“, истакао је Зорић, који очекује долазак око 250 планинара.

Акција „Тавна 2010″ биће отворена у кампу који је удаљен километар од манастира Тавна, у селу Равна Бањица.

За учеснике су предвиђене три стазе дужине 600 метара, седам километара и 15 километара. Почетак стазе је код старе воденице. Током планинарске шетње планинари ће моћи да обиђу Водопад “Скакавац“, Новакову пећину, Шупљу стијену и попети се на највиши врх на подручју општине Бијељина – Орловић (523 метра).

За све учеснике организатор је обезбиједио ручак. Обезбијеђен је и бесплатан аутобуски превоз из Бијељине са градског трга, са поласком у 7.30 часова и повратком из Тавне у 18.00 часова, истакли су организатори.

Окупљање планинара и формирање кампа почеће сутра, а отварање акције предвиђено је за суботу у 8.30 часова.

Ostavi poruku