Planinarsko-ekološko društvo „Majevica“ iz Bijeljine organizuje ovog vikenda tradicionalni susret „Tavna 2010“ koji bi trebalo da okupi oko 250 planinara iz Republike Srpske (RS), Srbije i Evrope.

Predsjednik Planinarskog saveza RS Ljubiša Aramanda rekao je Srni da je susret „Tavna“ najbolje ocijenjena planinarska akcija u 2009. godini i da se nada da će i ove godine biti tako.

“Susret `Tavna` je jedina planinarska akcija koja se održava na lokalitetu Majevice. Nadamo se da će ove godine akcija biti posjećenija nego prošle godine“, rekao je Aramanda.

Predsjednik Planinarsko-ekološkog društva “Majevica“ Nebojša Zorić rekao je Srni da će akcija “Tavna 2010″, koja će biti otvorena u subotu, 19. juna, i ove godine okupiti veliki broj planinara iz RS i Srbije, kao i iz Slovenije, Švicarske i Švedske.

„Nadamo se da ćemo biti dobri domaćni i da ćemo provesti tri dana u prijatnom druženju uz planinarsku šetnju Majevicom, logorsku vatru i pjesmu“, istakao je Zorić, koji očekuje dolazak oko 250 planinara.

Akcija „Tavna 2010″ biće otvorena u kampu koji je udaljen kilometar od manastira Tavna, u selu Ravna Banjica.

Za učesnike su predviđene tri staze dužine 600 metara, sedam kilometara i 15 kilometara. Početak staze je kod stare vodenice. Tokom planinarske šetnje planinari će moći da obiđu Vodopad “Skakavac“, Novakovu pećinu, Šuplju stijenu i popeti se na najviši vrh na području opštine Bijeljina – Orlović (523 metra).

Za sve učesnike organizator je obezbijedio ručak. Obezbijeđen je i besplatan autobuski prevoz iz Bijeljine sa gradskog trga, sa polaskom u 7.30 časova i povratkom iz Tavne u 18.00 časova, istakli su organizatori.

Okupljanje planinara i formiranje kampa počeće sutra, a otvaranje akcije predviđeno je za subotu u 8.30 časova.

Ostavi poruku