U Prnjavoru ispod Avale će krajem ovog meseca biti održan muzički festival „Prnjavorfest“ na kojem će svirka „imati miris“ pasulja.

Muzički festival „Prnjavorstok“, koji će okupiti tridesetak bendova, uglavnom iz Beograda, biće održan ispod Avale od 25. do 27. juna, navodi se na sajtu ove manifestacije.

U mestu Prnjavor, na 22 kilometra od Beograda, nastupiće rok, bluz, pank, rege i metal grupe kao što su „VHS“, „Tobić Tobić“, „D Branka“, „Voks populi“, „Ajriš stju“, „Metak za zlikovca“, „Insomnia“, „Poliester šok“ i „Bolesna štenad“.

Na „Prnjavorstoku“, čiji je moto „Siromaštvom protiv bede“, biće održano takmičenje u pravljenju pasulja, a prva nagrada je bure piva.

Propozicije za pasuljijadu, istaknute na sajtu www.prnjavorstock.com, glase: „Kotlić (znači kutlača)“, „Sve u kotlić – ti donosiš“, „Može posno, može mrs“ i „Drva obezbeđena“.

Za takmičenje se do sada prijavilo 10 ekipa („VUK“, „Sinto“, „Roud rokers“, „Crno mače“, „5M“, „Moralni sunovrat“, „Švaba“, „Spajder“, „Moja tašta“ i „Kriva“).

Festival organizuje bubnjar grupe „VHS“ Miloš Bakalović, a naziv je manifestacije inspirisan je, naravno, Vudstokom.

Ulazak na „Prnjavorstok“ i boravak u njegovom kampu su besplatni.

Ostavi poruku