Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik razgovarao je danas u Sankt Peterburgu sa rukovodiocima nekoliko velikih ruskih energetskih kompanija, među kojima je „Zarubežnjeft“, o trenutnoj situaciji i razvoju projekta Rafinerije u Brodu.

„Premijer Dodik trebalo bi danas sa ministrom ekonomskog razvoja Ruske Federacije Elvirom Nabiulinom da razgovara o o daljem ulaganju Ruske Federacije u Republiku Srpsku“, rekao je Milan Baštinac, savjetnik premijera RS, u telefonskoj izjavi za Srnu iz Sankt Peterburga.

Predviđeno je da se Dodik sutra, poslije zvanične ceremonije otvaranje Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, kratko sastane sa predsjednikom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. Premijer Srpske bi trebalo da se sastane i sa premijerom Slovenije Borutom Pahorom.

Baštinac je rekao da će premijer Srpske imati nekoliko bilateralnih sastanaka o temi ulaganja u Republiku Srpsku.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik boravi od danas do 19. juna na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu. Ekonomski forum održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Rusije Dmitrija Medvedeva, a okuplja rukovodice najvećih svjetskih kompanija i političke predstavnike najuticajnijih zemalja u svijetu.

U Sankt Peterburgu će se ove godine diskutovati o ekonomskoj situaciji u svijetu i načinima za prevazilaženje krize.

U delegaciji RS su i ministar privrede, energetike i rudarstva Slobodan Puhalac i savjetnik premijera Slavko Mitrović.

Ostavi poruku