Предсједник Владе Републике Српске /РС/ Милорад Додик разговарао је данас у Санкт Петербургу са руководиоцима неколико великих руских енергетских компанија, међу којима је „Зарубежњефт“, о тренутној ситуацији и развоју пројекта Рафинерије у Броду.

„Премијер Додик требало би данас са министром економског развоја Руске Федерације Елвиром Набиулином да разговара о о даљем улагању Руске Федерације у Републику Српску“, рекао је Милан Баштинац, савјетник премијера РС, у телефонској изјави за Срну из Санкт Петербурга.

Предвиђено је да се Додик сутра, послије званичне церемоније отварање Међународног економског форума у Санкт Петербургу, кратко састане са предсједником Руске Федерације Дмитријем Медведевим. Премијер Српске би требало да се састане и са премијером Словеније Борутом Пахором.

Баштинац је рекао да ће премијер Српске имати неколико билатералних састанака о теми улагања у Републику Српску.

Предсједник Владе РС Милорад Додик борави од данас до 19. јуна на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу. Економски форум одржава се под покровитељством предсједника Русије Дмитрија Медведева, а окупља руководице највећих свјетских компанија и политичке представнике најутицајнијих земаља у свијету.

У Санкт Петербургу ће се ове године дискутовати о економској ситуацији у свијету и начинима за превазилажење кризе.

У делегацији РС су и министар привреде, енергетике и рударства Слободан Пухалац и савјетник премијера Славко Митровић.

Ostavi poruku