Olujno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i gradom zahvatilo je istočni dio Hrvatske, pri čemu su uništeni usjevi i voćnjaci, te oštećene mnoge kuće i automobili. U Daruvaru je zbog izuzetno jake kiše centar grada bio pod vodom, javljaju hrvatski mediji.

Komadi leda padali su u Daruvaru i u Brodu, rušila su se stabla, vjetar je razbijao krovove. Nanosi leda veličine jajeta na mjestima su bili debeli i desetak centimetara.

Na području Daruvara led je padao gotovo pola sata, pa su uništeni usjevi i voćnjaci, a oštećeni su mnogi automobili i krovovi.

Munije i još tri grubišnopoljska naselja još neko vrijeme će ostati odsječena od svijeta zbog stabala koja su pala na cestu.

U opštini Viljevo u Osječko-baranjskoj županiji usljed nevremena juče popodne oštećeno je desetak kuća, više privrednih objekata, a na putevima je bilo srušenih stabala.

Načelnik opštine Ivan Feket rekao je da je to već četvrti put u protekla dva mjeseca da je Viljevo pogodio grad i da su sada zabilježena najveća i moguće trajna oštećenja na pojedinim vrtlarskim, vinogradarskim i povrtarskim kulturama, kao i na svim ostalim poljoprivrednim kulturama.

Ostavi poruku