Олујно невријеме праћено вјетром, кишом и градом захватило је источни дио Хрватске, при чему су уништени усјеви и воћњаци, те оштећене многе куће и аутомобили. У Дарувару је због изузетно јаке кише центар града био под водом, јављају хрватски медији.

Комади леда падали су у Дарувару и у Броду, рушила су се стабла, вјетар је разбијао кровове. Наноси леда величине јајета на мјестима су били дебели и десетак центиметара.

На подручју Дарувара лед је падао готово пола сата, па су уништени усјеви и воћњаци, а оштећени су многи аутомобили и кровови.

Муније и још три грубишнопољска насеља још неко вријеме ће остати одсјечена од свијета због стабала која су пала на цесту.

У општини Виљево у Осјечко-барањској жупанији усљед невремена јуче поподне оштећено је десетак кућа, више привредних објеката, а на путевима је било срушених стабала.

Начелник општине Иван Фекет рекао је да је то већ четврти пут у протекла два мјесеца да је Виљево погодио град и да су сада забиљежена највећа и могуће трајна оштећења на појединим вртларским, виноградарским и повртарским културама, као и на свим осталим пољопривредним културама.

Leave a Reply