Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković istakao je danas u razgovoru sa predsjednicom Federacije BiH Borjanom Krišto da Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma ostaje dosljedna i čvrsto opredijeljena za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH.

Cvetković je naglasio da će Srbija podržati svaki dogovor koji prihvate tri konstitutivna naroda u BiH, saopšteno je iz Vlade Srbije.

On je rekao da je Srbija veoma zainteresovana za unapređenje regionalne saradnje i razmjenu iskustava u procesu integracija zemalja zapadnog Balkana u EU, kao i za širenje i unapređenje ekonomskih odnosa i intenziviranje saradnje.

Predsjednica Federacije BiH istakla je da je veoma važno da se učvrste prijateljski, dobrosusjedski i poslovni odnosi BiH i Srbije.

„Samo na taj način cijeli region imaće bolju budućnost“, istakla je Krišto.

Ona danas je u Beogradu u odvojenom susretu razgovarala i sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.

Predsjednica Federacije BiH boravila je danas u Beograd nakon što je juče dvodnevnu posjetu Srbiji završila visoka delegacija BiH, koju je predvodio predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lidera SDA Sulejman Tihić, koji je primljen u Beogradu na najvišem nivou.

Ostavi poruku