SHARE

Председник Владе Србије Мирко Цветковић истакао је данас у разговору са предсједницом Федерације БиХ Борјаном Кришто да Србија као гарант Дејтонског споразума остаје досљедна и чврсто опредијељена за поштовање територијалног интегритета и суверенитета БиХ.

Цветковић је нагласио да ће Србија подржати сваки договор који прихвате три конститутивна народа у БиХ, саопштено је из Владе Србије.

Он је рекао да је Србија веома заинтересована за унапређење регионалне сарадње и размјену искустава у процесу интеграција земаља западног Балкана у ЕУ, као и за ширење и унапређење економских односа и интензивирање сарадње.

Предсједница Федерације БиХ истакла је да је веома важно да се учврсте пријатељски, добросусједски и пословни односи БиХ и Србије.

“Само на тај начин цијели регион имаће бољу будућност”, истакла је Кришто.

Она данас је у Београду у одвојеном сусрету разговарала и са предсједником Србије Борисом Тадићем.

Предсједница Федерације БиХ боравила је данас у Београд након што је јуче дводневну посјету Србији завршила висока делегација БиХ, коју је предводио предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и лидера СДА Сулејман Тихић, који је примљен у Београду на највишем нивоу.

SHARE

Оставите одговор