Насловна Вијести Бојовић планирао убиство двојице функционера муп-а

Бојовић планирао убиство двојице функционера муп-а

0

Лука Бојовић планирао је убиство двојице високих функционера МУП-а Србије, као освету за акције против Дарка Шарића и убиства вођа „земунског клана“, пише београдски „Блиц“.

Налог за једно убиство издао је Милорад Улемек Легија из Централног затвора у Београду, а за друго убиство Шарић из Црне Горе, каже извор „Блица“, који није желио да открије идентитет полицајаца чије је ликвидације планирао Бојовић.

„Особа из криминалистичке полиције на мети је Бојовићевог клана, али је интересантно да је за његову смену у МУП Србије заинтересовано и неколико особа из власти, за које се претпоставља да имају добре везе са Шарићем“, наводи извор.

Он наводи да су, према сазнањима полиције, оба атентата планирана по доласку Милоша Симовића, осуђеног припадника „земунског клана“ у Србији чији је задатак био да у Загребу убије Сретка Калинића, који је наводно угрожавао Бојовићеву лидерску позицију на терену, а на коју је он испливао послије расписивања потјернице за Шарићем.

Наводећи да је у Србији било евидентирано око 50 организованих криминалних група које су међусобно сарађивале или ратовале, извор листа каже да је најјачи сукоб био између Бојовићевог и клана Сретена Јоцића, те да се у једном моменту појавио Шарић, који је преузео цијело подземље.

Он је навео да је хапшењем Јоцића и расписивањем потјернице за Шарићем, Бојовић избио на лидерску позицију на терену, на коме је најприје „очистио“ своје редове.

`“У последња четири месеца, убијен је Бојовићев кум Цветко Симић, нестала су двојица сарадника у БиХ, пуцано је на Калинића. После тог злочина, Симовић је, по Бојовићевом плану, требало да буде пребачен у Србију и организује ове две ликвидације. План је пропао јер је Калинић преживео, а Симовић ухапшен наредне ноћи“, објаснио је он.

Сретко Калинић, који је у Србији осуђен на 30 година затвора због убиства премијера Србије Зорана Ђинђића, ухапшен је у Загребу након што га је ранио Милош Симовић, такође један од осуђених у том процесу, а кога је 10. јуна ухапсила полиција Србије код граничног прелаза Батровци.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version