Luka Bojović planirao je ubistvo dvojice visokih funkcionera MUP-a Srbije, kao osvetu za akcije protiv Darka Šarića i ubistva vođa „zemunskog klana“, piše beogradski „Blic“.

Nalog za jedno ubistvo izdao je Milorad Ulemek Legija iz Centralnog zatvora u Beogradu, a za drugo ubistvo Šarić iz Crne Gore, kaže izvor „Blica“, koji nije želio da otkrije identitet policajaca čije je likvidacije planirao Bojović.

„Osoba iz kriminalističke policije na meti je Bojovićevog klana, ali je interesantno da je za njegovu smenu u MUP Srbije zainteresovano i nekoliko osoba iz vlasti, za koje se pretpostavlja da imaju dobre veze sa Šarićem“, navodi izvor.

On navodi da su, prema saznanjima policije, oba atentata planirana po dolasku Miloša Simovića, osuđenog pripadnika „zemunskog klana“ u Srbiji čiji je zadatak bio da u Zagrebu ubije Sretka Kalinića, koji je navodno ugrožavao Bojovićevu lidersku poziciju na terenu, a na koju je on isplivao poslije raspisivanja potjernice za Šarićem.

Navodeći da je u Srbiji bilo evidentirano oko 50 organizovanih kriminalnih grupa koje su međusobno sarađivale ili ratovale, izvor lista kaže da je najjači sukob bio između Bojovićevog i klana Sretena Jocića, te da se u jednom momentu pojavio Šarić, koji je preuzeo cijelo podzemlje.

On je naveo da je hapšenjem Jocića i raspisivanjem potjernice za Šarićem, Bojović izbio na lidersku poziciju na terenu, na kome je najprije „očistio“ svoje redove.

`“U poslednja četiri meseca, ubijen je Bojovićev kum Cvetko Simić, nestala su dvojica saradnika u BiH, pucano je na Kalinića. Posle tog zločina, Simović je, po Bojovićevom planu, trebalo da bude prebačen u Srbiju i organizuje ove dve likvidacije. Plan je propao jer je Kalinić preživeo, a Simović uhapšen naredne noći“, objasnio je on.

Sretko Kalinić, koji je u Srbiji osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, uhapšen je u Zagrebu nakon što ga je ranio Miloš Simović, takođe jedan od osuđenih u tom procesu, a koga je 10. juna uhapsila policija Srbije kod graničnog prelaza Batrovci.

Ostavi poruku