Džonatan, beba iz Engleske koja je poput metka izletela iz automobila posle pucanja gume, stvarno je rođen pod srećnom zvezdom – prošao je bez ijedne ogrebotine.

Bog zaista čuva decu!

Džonatan Semjuel, star svega mesec i po dana, katapultiran je iz automobila pri brzini od 110 kilometara na sat i prošao je bez ikakvih povreda. Čak i bez ogrebotina.

Mališan se nalazio u dečjoj stolici na zadnjem sedištu tatine „voksal astre“ kada je pukla guma na kolima.

„Astra“ koju je vozio njegov otac Oliver (31) se šest puta okrenula i udarila u zaštitnu ogradu koja razdvaja trake u dva smera.

Mali Džonatan je od siline udara sa sve dečjim sedištem izleteo kroz vrata koja su se otvorila, nekoliko puta odskočio po najbržoj traci, a onda mu je pukao pojas.

Ispao je iz stolice, dvadesetak metara se na leđima klizao autoputem, a zatim stao u zaustavnoj traci.

Ova drama se dogodila kada se Oliver, po zanimanju prodavac, zajedno sa suprugom Sadaf, 18-mesečnom ćerkom Šalonom i malim Džonatanom autoputem M6 pored Vigana uputio ka rođacima u Glazgovu.

Džonatanova majka Sadaf kaže da je u trenutku kada se dogodila nezgoda spavala ali da ju je probudilo okretanje kola. „Zadnja vrata su lupala otvarajući se i zatvarajući. Pogledala sam pored sebe i videla da dečje stolice nema, pa zavrištala ‘Gde je moja beba?'“, opisuje događaj Sadaf.

Oliver je panično izleteo iz automobila. „Urlao sam očekujući da ću naići na delove tela i krv. Pogledom sam tražio telo.“

Konačno je spazio odrano sedište u najbržoj traci. Ali Džonatana nije bilo. „Bilo je to kao u noćnoj mori koja se pogoršavala, agonija.“

A onda je čuo plakanje. Bebica je ležala u spoljašnjoj traci. „Video sam farove koji se približavaju, zgrabio ga i odneo u kola ka Sadaf.“ Majka je zagrlila uznemireno dete, utvrdila da nema vidljivih povreda i bez ikakvih problema uspavala.

Nakon desetak minuta stigla je hitna pomoć i beba je prebačena u „Rojal Albert Edvard“ bolnicu u Viganu, gde je konstatovano ne samo da nema povreda, već ni najmanjih ogrebotina. „Bila je odlično, budna i srećna“, potvrdili su lekari.

„Mališan je rođen pod srećnom zvezdom, jer u tom trenutku tim inače frekventnim autoputem nije prošao nijedan automobil“, rekao je predstavnik policije.

Ostavi poruku