Насловна Вијести „Земунци“ спремали убиства политичара у Србији

„Земунци“ спремали убиства политичара у Србији

0

Државни секретар у Министарству правде Србије Слободан Хомен изјавио је да се истражује информација да су припадници „земунског клана“ Сретко Калинић и Милош Симовић били ангажовани за убиство највиших државних функционера у Србији.

Хомен је истакао да постоје подаци из подземља који говоре да су Калинић, Симовић и Цветко Симић били у контакту са Дарком Шарићем у вези са планом новог атентата.

„Постоје подаци који су добијени из подземља да су Калинић, Симовић и (покојни Цветко) Симић били у контакту са наркокланом Дарка Шарића, почетком године. Симовић и Калинић су се током седам година бекства издржавали радећи као плаћене убице и, према информацијама којима располажемо, били су потенцијални извршиоци за атентат у Србији“, рекао је Хомен за београдску „Политику“.

Он је навео да ће истрага расвијетлити да ли су припадници „земунског клана“, који су осуђени за убиство премијера Србије Зорана Ђинђића, били ангажовани како би убили још неког државног функционера у Србији.

Хомен није желио да открије који је политичар био на мети „земунаца“, нити на који начин је спријечен покушај ликвидације.

Истражује се и могућност да ли је убиство Цветка Симића, чије је измасакрирано тијело нађено у језеру Јарун код Загреба, повезано са планом нове ликвидације у Србији, као и његова улога у планираном атентату у Београду.

Сретко Калинић, који је у Србији осуђен на 30 година затвора због убиства премијера Србије Зорана Ђинђића, ухапшен је у Загребу након што га је ранио Милош Симовић, такође један од осуђених у том процесу.

Осим за убиство Ђинђића, Калинић је у одсуству осуђен и на 40 година затвора због учешћа у 19 убистава, три отмице и двије терористичке акције. На Интерполовој потјерници налази се већ седам година.

Погранична полиција Србије ухапсила је 10. јуна код граничног прелаза Батровци припадника земунског клана Милоша Симовића, који је који је такође осуђен пред Специјалним судом на по 30 година затвора за убиство премијера Србије.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version