Naslovna Vijesti Služen parastos poginulim srpskim borcima

Služen parastos poginulim srpskim borcima

7

Obilježavanje Dana odbrane sarajevsko-romanijske regije počelo je jutros parastosom za poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata na Vojničkom spomen groblju „Mali Zejtinlik“ na Sokocu i polaganjem vijenaca i cvijeća na centralni krst.

Parastos na groblju, na kome je sahranjeno 940 poginulih boraca sa prostora sarajevsko-romanijske regije iz proteklog rata, služilo je lokalno sveštenstvo.

Vijence i cvijeće su položili ministar rada i boračko invalidske zaštite RS Rade Ristović, izaslanici člana Predsjedništva BiH iz RS i predsjednika RS, delegacije Narodne skupštine RS, Vijeća naroda RS, Boračke organizacije RS, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša RS i Trećeg pješadijskog RS puka Oružanih snaga BiH.

Vijence su položile delegacije grada Istočno Sarajevo, opštine Sokolac, Han Pijesak i Pale, Odbora boračkih organizacija sarajevsko-romanijske regije, CK RS – služba traženja, kao i opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sokoca, Šekovića i Srebrenice.

„Danas smo ovdje da odamo počast svim žrtvama sa ovih prostora u protelom ratu, a više od 3 800 je srpskih žrtava koje su položile živote za odbranu sarajevsko-romanijske regije i samim tim učvrstile temelje stvaranja RS“, rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Rade Ristović.

Prema njegovim riječima, neizmjerna je zahvalnost onima koji su položili svoje živote, kao i porodicama poginulih boraca koje su svih ovih godina i danas pokazale brigu za RS i imale su najbolje sinove koji su ugradili živote za budućnost pokoljenja u RS.

Ristović je istakao da program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca ulazi u završnu fazu, a ove godine će biti izgrađeno više od 30 zgrada u RS sa 600 stambenih jedinica za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija, a 10 miliona KM je namijenjeno za zapošljavanje demobilisanih boraca.

7 KOMENTARI

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version