Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ разматраће данас у првом читању Приједлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ 2011. године.

Представнички дом одлучио је на претходној сједници, одржаној 25. маја, да овај законски приједлог којег је сачинила Комисија Представничког дома буде разматран у редовној процедури, што ће омогућити посланицима предлагање амандмана на предложени текст.

Уз сва обавезна пописна питања, Приједлог закона о попису становништва омогућава становницима БиХ добровољно изјашњавање о етничкој и вјерској припадности, те о језику.

У првом читању пред посланицима ће се наћи Приједлог закона о измјенама Закона о државној служби у институцијама БиХ посланика Лазара Продановића, Приједлог закона о допунама Закона о служби у Оружаним снагама БиХ Клубa СДА и Приједлог закона о измјени и допуни Закона о сукобу интереса у институцијама власти БиХ, чији је предлагач посланик Мартин Рагуж.

Представнички дом ће у другом читању разматрати Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о заштити тајних података, Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ, Клуба СДП-а и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о полагању правосудног испита у БиХ.

У другом читању посланици ће се изјаснити и о Приједлогу закона о ауторским и сродним правима и Приједлогу закона о колективном остваривању ауторских и сродних права, а на дневном реду ће се наћи и Информација о стању безбједности у БиХ у 2009. години, саопштено је из парламента БиХ.

Сједница Представничког дома парламента БиХ заказана је за 10.00 часова.

Ostavi poruku