SHARE

Потпредсједник Владе Црне Горе Светозар Маровић рекао је данас да није осумњичен у афери “Сателит” и поручио да је спреман да свједочи ради потпуног расвјетљавања тог случаја.

“Нисам ни осумњичен нити у својству свједока у било каквом поступку”, рекао је Маровић у Скупштини Црне Горе. одговарајући на посланичко питање Коче Павловића из Покрета за промјене – какав је његов тренутни статус у судском поступку који српско правосуђе води поводом афере “Сателит”, односно да ли је осумњичен или је у статусу свједока.

Бивши предсједник Савјета министара некадашње Државне заједнице Србија и Црна Гора поручио је да је спреман да допринесе расвјетљавању случаја, односно да, ако треба, буде и свједок.

Маровић је поновио да ни Савјет министара нити Врховни савјет одбране Србије и Црне Гире никада нису донијели одлуку о закључивању уговора о закупу сателита.

“Нисмо донијели одлуку о закључењу нити је уговор био правно закључен”, истакао је Маровић.

Србија је, према одлуци међународне арбитраже, дужна да исплати 36 милиона евра израелској компанији са којом је, наводно, склопљен договор о закупу сателита.

Правосуђе Србије покренуло је истраге против бившег министра одбране Србије и Црне Горе Првослава Давинића који се терети да је потписивањем уговора о закупу шпијунског сателита оштетио државу за више милиона евра.

SHARE

Оставите одговор