Potpredsjednik Vlade Crne Gore Svetozar Marović rekao je danas da nije osumnjičen u aferi „Satelit“ i poručio da je spreman da svjedoči radi potpunog rasvjetljavanja tog slučaja.

„Nisam ni osumnjičen niti u svojstvu svjedoka u bilo kakvom postupku“, rekao je Marović u Skupštini Crne Gore. odgovarajući na poslaničko pitanje Koče Pavlovića iz Pokreta za promjene – kakav je njegov trenutni status u sudskom postupku koji srpsko pravosuđe vodi povodom afere „Satelit“, odnosno da li je osumnjičen ili je u statusu svjedoka.

Bivši predsjednik Savjeta ministara nekadašnje Državne zajednice Srbija i Crna Gora poručio je da je spreman da doprinese rasvjetljavanju slučaja, odnosno da, ako treba, bude i svjedok.

Marović je ponovio da ni Savjet ministara niti Vrhovni savjet odbrane Srbije i Crne Gire nikada nisu donijeli odluku o zaključivanju ugovora o zakupu satelita.

„Nismo donijeli odluku o zaključenju niti je ugovor bio pravno zaključen“, istakao je Marović.

Srbija je, prema odluci međunarodne arbitraže, dužna da isplati 36 miliona evra izraelskoj kompaniji sa kojom je, navodno, sklopljen dogovor o zakupu satelita.

Pravosuđe Srbije pokrenulo je istrage protiv bivšeg ministra odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslava Davinića koji se tereti da je potpisivanjem ugovora o zakupu špijunskog satelita oštetio državu za više miliona evra.

Ostavi poruku