SHARE

Постројавање припадника Оружаних снага /ОС/ БиХ уз химну Републике Хрватске, које се десило овог викенда у Стоцу, још је један примјер злоупотребе војске у политичке сврхе и показатељ да је неопходно усвајање јасних правилника о пуковима у ОС, изјавио је помоћник министар одбране БиХ Живко Марјанац.

Он је рекао да још нема званичне податке о дешавањима у Стоцу, додајући да ће инцидент бити истражен у оквиру Министарства одбране БиХ.

“Правилником о заставама и химни дозвољено је коришћење ратних застава приликом обиљежавања неких датума или свечаности, зависно од обиљежја појединог пука. Једине химне које се смију користити су оне које су усвојили парламенти у БиХ, односно химна БиХ и химна РС”, истакао је Марјанац за “Независне новине”.

Он је нагласио да је добио приједлог измјена правилника о пуковима ОС који је сачинила радна група и да га неће прихватити, јер је недоречен.

“Ту је све недоречено и није јасно прецизирано гдје смију, а гдје не смију учествовати војници ОС БиХ”, навео је Марјанац.

SHARE

Оставите одговор