Због озбиљних нереда који су избили после нестанка струје у земљи за време утакмице Аргентина-Нигерија, бангладешка влада је наредила да се током преноса мечева са СП обуставља рад у фабрикама и на тај начин обезбеди електрична енергија за телевизоре.

Власти у Бангладешу наложиле су свим фабрикама у Даки, као и у околини престонице, да сваке вечери док траје Светско првенство у фудбалу прекину производњу.

Та мера донета је ради уштеде електричне енергије како би огромном броју љубитеља фудбала у тој земљи било омогућено да прате Мундијал на телевизији.

Влада је била приморана да предузме ванредне кораке након што је око 30 особа повређено у суботу када су љубитељи фудбала, бесни због нестанка струје током преноса утакмице између Аргентине и Нигерије, напали неколико центара за дистрибуцију електричне енергије у Даки.

Око 5.000 фабрика добило је налог да сваке вечери током трајања СП прекида производњу на пет сати како би било довољно струје за ТВ преносе, изјавио је Салех Ахмед, директор електродистрибуције у Даки. „Лоша одлука гледано са економске стране, али је побуна била врло убедљива.“

Од 150 милиона становника Бангладеша само њих 30 одсто има електричну енергију, пренели су електронски медији.

Ostavi poruku