Zbog ozbiljnih nereda koji su izbili posle nestanka struje u zemlji za vreme utakmice Argentina-Nigerija, bangladeška vlada je naredila da se tokom prenosa mečeva sa SP obustavlja rad u fabrikama i na taj način obezbedi električna energija za televizore.

Vlasti u Bangladešu naložile su svim fabrikama u Daki, kao i u okolini prestonice, da svake večeri dok traje Svetsko prvenstvo u fudbalu prekinu proizvodnju.

Ta mera doneta je radi uštede električne energije kako bi ogromnom broju ljubitelja fudbala u toj zemlji bilo omogućeno da prate Mundijal na televiziji.

Vlada je bila primorana da preduzme vanredne korake nakon što je oko 30 osoba povređeno u subotu kada su ljubitelji fudbala, besni zbog nestanka struje tokom prenosa utakmice između Argentine i Nigerije, napali nekoliko centara za distribuciju električne energije u Daki.

Oko 5.000 fabrika dobilo je nalog da svake večeri tokom trajanja SP prekida proizvodnju na pet sati kako bi bilo dovoljno struje za TV prenose, izjavio je Saleh Ahmed, direktor elektrodistribucije u Daki. „Loša odluka gledano sa ekonomske strane, ali je pobuna bila vrlo ubedljiva.“

Od 150 miliona stanovnika Bangladeša samo njih 30 odsto ima električnu energiju, preneli su elektronski mediji.

Ostavi poruku