Тихић у Београду

0

Историју треба оставити историчарима, а сусрети две стране на бази дијалога допринеће решавању питања садашњости и будућности, оцењено на састанку председавајућег Дома народа Парламента БиХ Сулејмана Тихића и Славице Ђукић-Дејановић.

Разговором са председницом Скупштине Србије Славицом Ђукић-Дејановић, председавајући Дома народа Парламента Босне и Херцеговине и лидер Странке демократске акције Сулејман Тихић започео је дводневну посету Србије, у које ће се састати са највишим српским званичницима.

У разговору са председницом парламента оцењено је да историју треба оставити историчарима, и да ће сусрети две стране на бази дијалога допринети решавању питања садашњости и будућности.

У том дијалогу неопходно је постићи компромис. Тихић је додао да „управо разлике које имамо треба да буду наше предности“.

Славица Ђукић-Дејановић је изјавила да БиХ треба да буде стратешки партнер Србије, не само политички, већ и у области економије.

Тихић је у Београд дошао на челу високе партијске и државне делегације, а са српским званичницима ће разговарати о унапређењу билатералних односа и регионалне сарадње, решавању отворених питања и унапређењу економске сарадње.

Тихић би, како је најављено, требало да се састане са председником Србије Борисом Тадићем, министрима спољних и унутрашњих послова, Вуком Јеремићем и Ивицом Дачићем, као и министром без портфеља Сулејманом Угљанином.

Председник Владе Србије Мирко Цветковић требало би да се сусретне са премијером Федерације БиХ Мустафом Мујезиновићем, који се налази у делегацији из Сарајева, док ће министар Дачић разговарати са министром безбедности БиХ и потпредседником СДА Садиком Ахметовићем.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version