Pripadnik „zemunskog klana“ Sretko Kalinić priznao je hrvatskoj policiji ubistva svojih kolega iz kriminalne grupe i u tančine opisao kako je ubio Milana Jurišića i Ninoslava Konstantinovića, piše zagrebački „Nacional“.

List navodi da je Kalinić ispričao je da je Jurišića ubio u Španiji, da ga je doslovno raskomadao, samljeo u mašini za mljevenje mesa, spakovao u plastične vrećice i bacio ih u rijeku.

Otkrio je i ko su mu bili pomagači u tom ubistvu, te da su stan gdje su ubili Jurišića poslije okrečili kako bi sakrili tragove krvi.

Kalinić je ispričao da je Konstantinovića ubio u Srbiji, da su ga zakopali blizu autoputa Zagreb – Beograd, navodi „Nacional“.

Hrvatskoj policiji Kalinić je govorio i o likvidaciji nekih zaštićenih svjedoka, poput Zorana Vukojevića Vuka, kojeg je, kako je rekao, ubio po nalogu Milorada Ulemeka Legije.

Hrvatska i srpska policija nadaju se da bi se mogla početi raspetljavati pozadina atentata na bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića, ali i tajna funkcionisanja moćnog narkokartela pod kontrolom odbjeglog Darka Šarića, piše „Nacional“.

List navodi da se Šarić, prema nekim izvorima, i dalje krije u Hrvatskoj, te da je u jednom stanu u Zagrebu sakrio 60 kilograma kokaina.

Za ubistvo Đinđića na po 40 godina zatvora osuđeni su Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović, pripadnici JSO. Utvrđeno je da je Ulemek bio organizator ubistva, a da je Jovanović ispalio hice koji su usmrtili Đinđića i ranili Veruovića.

Za ovaj zločin na 30 godina osuđeni su Kalinić i Miloš Simović, koji su u bjekstvu od 2003. godine.

Kalinića je početkom juna u Zagrebu ranio Simović, kojeg je kasnije uhapsila srpska policija.

Ostavi poruku