Припадник „земунског клана“ Сретко Калинић признао је хрватској полицији убиства својих колега из криминалне групе и у танчине описао како је убио Милана Јуришића и Нинослава Константиновића, пише загребачки „Национал“.

Лист наводи да је Калинић испричао је да је Јуришића убио у Шпанији, да га је дословно раскомадао, самљео у машини за мљевење меса, спаковао у пластичне врећице и бацио их у ријеку.

Открио је и ко су му били помагачи у том убиству, те да су стан гдје су убили Јуришића послије окречили како би сакрили трагове крви.

Калинић је испричао да је Константиновића убио у Србији, да су га закопали близу аутопута Загреб – Београд, наводи „Национал“.

Хрватској полицији Калинић је говорио и о ликвидацији неких заштићених свједока, попут Зорана Вукојевића Вука, којег је, како је рекао, убио по налогу Милорада Улемека Легије.

Хрватска и српска полиција надају се да би се могла почети распетљавати позадина атентата на бившег премијера Србије Зорана Ђинђића, али и тајна функционисања моћног наркокартела под контролом одбјеглог Дарка Шарића, пише „Национал“.

Лист наводи да се Шарић, према неким изворима, и даље крије у Хрватској, те да је у једном стану у Загребу сакрио 60 килограма кокаина.

За убиство Ђинђића на по 40 година затвора осуђени су Милорад Улемек Легија и Звездан Јовановић, припадници ЈСО. Утврђено је да је Улемек био организатор убиства, а да је Јовановић испалио хице који су усмртили Ђинђића и ранили Веруовића.

За овај злочин на 30 година осуђени су Калинић и Милош Симовић, који су у бјекству од 2003. године.

Калинића је почетком јуна у Загребу ранио Симовић, којег је касније ухапсила српска полиција.

Leave a Reply