SHARE

Замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић изјавила је данас Срни да је упућивање протестне ноте Амбасаде БиХ у Београду Србији поводом хапшења припадника Оружаних снага БиХ Мирсада Салкића поново показало да су Министарство иностраних послова БиХ и Предсједништво БиХ приватизоване институције.

“Ове двије институције потпуно су приватизовали предсједавајући Предсједништва БиХ Харис Силајџић и министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај. Упућивање протестне ноте направљено је врло смишљено, јер данас у Београду борави лидер СДА Сулејман Тихић, што представља јефтино скупљање политичких поена у Федерацији БиХ”, рекла је Ана Тришић-Бабић.

Она је истакла да се упућивањем протестне ноте наноси велика штета Мирсаду Салкићу .

Савјетник за односе са јавношћу Министарства одбране БиХ Раде Вукелић потврдио је Срни да је Салкић ухапшен у суботу 12. маја на граничном прелазу Србије и Хрватске /Баковац – Липовац/. Салкића је ухапсила Гранична служба Србије при повратку из Србије у БиХ, гдје је присуствовао прослави своје школске војне класе.

Вукелић је додао да Министарство одбране БиХ још нема званичних информација због чега је дошло до хапшења Салкића и напоменуо да су све информације о томе још контроверзне, те да се од амбасаде БиХ у Србији још чека званична информација.

Кабинет предсједавајућег Предсједништва БиХ Хариса Силајџића саопштио је данас да је против Салкића загребачко Војно тужилаштво тадашње СФРЈ 1991. године подигло оптужницу за наводну `крађу оружја и борбених средстава`, те да је ту оптужницу реактивирало 2005. године Окружно тужилаштво у Београду и да је ухапшен по потјерници коју су расписале српске власти на основу те оптужнице.

SHARE

Оставите одговор