Beogradski advokat Miloš Šaljić predaće u srijedu ujutro beogradskom sudu zahtjev za proglašenjem Ratka Mladića mrtvim, u ime porodice.  Šljaić je Srni rekao da je danas popodne dobio Mladićev izvod iz matične knjige rođenih iz Opštinske službe Kalinovik, te najavio da će zahtjev biti predat u Vanparnično odjeljenje Prvog osnovnog suda, koje se nalazi na Novom Beogradu.

On je ponovio da očekuje da je zahtjev biti pozitivno riješen i da će sud poštovati zakon.

„Predaću zahtev za proglašenjem nestalog lica za umrlo. Nema zakonskog roka u kojem se ovaj zahtev mora rešiti. To zavisi od toga koliko će trebati sudiji da pribavi potrebne dokaze“, rekao je Šaljić.

On je dodao da je predložio postupajućem sudiji da pribavi od nadležnih organa Mladićevu medicinsku dokumentaciju.

„Nadležni organi celo vreme tvrde da su znali gde je, da su ga viđali i čuli, pa sad moraju konačno da se izjasne gde su ga viđali i čuli“, dodao je Šaljić.

Porodica Ratka Mladića podnosi zahtjev da se on proglasi mrtvim, kako bi regulisala neka imovinska prava, Advokat Šaljić ranije je izjavio da postoje svi uslovi da se Mladić proglasi mrtvim, jer ga niko nije vidio ni čuo sedam godina i jer je bio izuzetno teškog zdravstvenog stanja.

Ostavi poruku