Predsjednik Srbije Boris Tadić razgovaraće sutra u Beogradu sa predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejmanom Tihićem. Tadić i Tihić sastaće se u 14.00 časova, a u 14.45 časova predviđene su izjave za medije – najavljeno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

Tihić, koji je i predsjednik Stranke demokratske akcije /SDA/, najavio je ranije da će delegacija ove stranke u Beogradu imati seriju sastanaka sa funkcionerima Srbije, među kojima je najvažniji sastanak sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem.

“ U SDA zagovaramo politiku dijaloga i dogovora kao načina rješavanja problema, a ne politiku konfrontacije. Sa predsjednikom Tadićem razgovaraćemo o svim pitanjima važnim za odnose između naših zemalja“, rekao je Tihić Srni.

On je naglasio da SDA, kao najveća stranka u BiH, želi dati doprinos rješavanju problema, navodeći da taj angažman, ipak, ne može zamijeniti ono što bi trebalo da rade institucije Predsjedništvo BiH i Savjet ministara.

U delegaciji SDA, koju će u Beogradu predvoditi Tihić, biće i zamjenik predsjednika stranke Asim Sarajlić, potpredsjednici Federacije BiH /FBiH/ Mirsad Kebo i Republike Srpske Adil Osmanović, ministar bezbjednosti i zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Sadik Ahmetović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštineBiH Šemsudin Mehmedović i premijer FBiH Mustafa Mujezinović.

Ostavi poruku