Насловна Вијести „Студирајмо у РС, студирајмо у Бијељини“

„Студирајмо у РС, студирајмо у Бијељини“

0

У Бијељини је отворен сајам високог образовања под мотом „Студирајмо у Републици Српској, студирајмо у Бијељини“, у оквиру којег се промовишу факултети са подручја ове општине.

На сајму се представљају – Слобомир П Универзитет, Универзитет “Синергија“, Универзитет за пословне студије, Колеџ здравствене његе, те Правни факултет и Факултет пословне економије Универзитета Источно Сарајево.

Предсједник Удружења грађана „Глас младих европске Бијељине“ Срђан Абаџић рекао је да је тема образовања изабрана за прву активност овог удружења, основаног прије годину дана, јер и у Бијељини и Републици Српској треба потенцирати образовање.

Он је додао да је ово удружење организовало данашњи сајам како би сви факултети на подручју бијељинске општине имали прилику да представе своје студијске програме.

„Позвали смо све средњошколце да им представимо понуду бијељинских факултета, које су олакшице и повољности због којих се могу опредијелити за студије у Бијељини“, рекао је Абаџић након двочасовног промовисања факултета у оквиру ове једнодневне манифестације.

Промотивни штандови факултета постављени су на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића.

У оквиру овог сајма предвиђено је свечано отварање јавне трибине о теми „Студирајмо у РС, студирајмо у Бијељини“, на којој ће говорити ректор универзитета, декани факултета и, како је најављено из овог удружења, представници Министарства просвјете и културе РС и представници парламента БиХ.

Јавна трибина биће одржана у 17.00 часова у Народној библиотеци „Филип Вишњић“

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version